NASLOVNICA / Novosti / Tradicija i suvremenost

Tradicija i suvremenost

Autor: Zoran Vidakovic

25. svibnja 2017.

Učenici naše škole: Petar Seleš 6. a, Roko Martinčić 6.b i Laura Čeko 6. d pod mentorstvom učitelja likovne kulture Zorana Vidakovića, sudjelovali su na ovogodišnjem natječaju pod nazivom Tradicija i suvremenost – Zaštita prirodnog okoliša i biološke raznolikosti u likovnom izričaju djece.

Likovni radovi naših učenika uvršteni su u skupnu izložbu zajedno s brojnim pristiglim radovima učenika osnovnih škola i centara za odgoj i obrazovanje Republike Hrvatske.

Izložba je nastala kroz tematski natječaj na kojem je sudjelovalo oko 230 osnovnih škola i centara za odgoj i obrazovanje s više od 2500 radova. Na izložbi radova odabranih kroz natječaj, koja se tradicionalno održava u zagrebačkom Muzeju Mimara, izlaže se preko 500 dječjih likovnih radova.

Organizator ove izložbe dječjih likovnih radova je Udruga hrvatskih učitelja likovne izobrazbe – UHULI, Zagreb, a pokrovitelj je Ministarstvo znanosti i obrazovanja  Republike Hrvatske. Ovo je već sedamnaesta izložba dječjih likovnih radova Udruge hrvatskih učitelja likovne izobrazbe UHULI, Zagreb.

Izložba dječjih likovnih radova otvorena je u subotu 20. svibnja 2017. u Muzeju Mimara u Zagrebu, Roosveltov trg 5 u 12 sati.

Cilj je ovogodišnjeg natječaja i izložbe usmjeren na okoliš te biološku i ekološku raznolikost i načine života u prirodi na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini s težištem zaštite prirodnog okoliša i biološke raznolikosti te razvijati kreativnost koja podrazumijeva inovativnost, kritičko mišljenje, istraživanje, rješavanje problema, donošenje odluka, preuzimanje rizika samostalnih učeničkih inicijativa.

O IZBORU RADOVA

Učeničke radove i kreativna postignuća, njihove odgojno-obrazovne ishode izabralo je i vrednovalo stručno povjerenstvo. Vrijednosni sud povjerenstva temeljio se na osjetilnim, spoznajnim, likovno- izražajnim i stvaralačkim mogućnostima učenika određene dobi, a polazište za prosudbu radova bila je postignuta razina izvornosti, izražajnosti i likovno-tehničke izvedbe te vizualno-oblikovna redefinicija reproduciranoga ili izvorno promatranoga umjetničkog djela.

Ostale obavijesti

15. listopada 2021.

Osmaši naučili kako pružiti prvu pomoć unesrećenima

Jučer, 14.listopada 2021., našu su školu posjetili djelatnici Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije. Učenicima osmih razreda na zanimljiv su […]

12. listopada 2021.

Sedmaši posjetili Krapinu

U četvrtak, 7. listopada 2021., učenici svih sedmih razreda naše škole bili su na terenskoj nastavi u Krapini. Učenici su […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content