NASLOVNICA / Novosti / Tradicija i suvremenost 2018.

Tradicija i suvremenost 2018.

Autor: Zoran Vidakovic

28. svibnja 2018.

I ove godine naši su učenici sudjelovali na natječaju "Tradicija i suvremenost" koju već tradicionalno  organizira Udruga hrvatskih učitelja likovne izobrazbe – UHULI pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske. Na izložbi su predstavljeni radovi učenika osnovnih škola iz cijele Hrvatske.

Učenici naše škole: Ivan Kuzmić 5. c, Hana Galović 5.d i Luka Konjarek 6. a pod mentorstvom učitelja likovne kulture Zorana Vidakovića, sudjelovali su na ovogodišnjem natječaju pod nazivom Tradicija i suvremenost – Očuvanje baštine tradicijske i suvremene arhitekture Republike Hrvatske.

Izložba je nastala kroz tematski natječaj na kojem je sudjelovalo oko 200 osnovnih škola i centara za odgoj i obrazovanje s više od 2000 radova. Na izložbi radova odabranih kroz natječaj, koja se tradicionalno održava u zagrebačkom Muzeju Mimara, izlaže se preko 300 dječjih likovnih radova među kojima su izloženi i radovi naših učenika. 

Ovo je već osamnaesta izložba dječjih likovnih radova Udruge hrvatskih učitelja likovne izobrazbe UHULI, Zagreb.

Izložba dječjih likovnih radova otvorena je u subotu 19. svibnja 2018. u Muzeju Mimara u Zagrebu, Roosveltov trg 5 u 12 sati.

Cilj je ovogodišnjeg natječaja i izložbe sadržajno povezati graditeljstvo i okruženje kao skup različitih likovno – problemskih zadataka s kreativnim sposobnostima mišljenja i odnosom učenika prema prema prostoru, arhitekturi i očuvanju hrvatske prirodne baštine. Cilj potiče na traženje novih, neobičnih rješenja različitih likovnih problema projiciran iz sadašnjega u buduće vrijeme, razvija maštu kojom se može graditi budućnost. 

Ostale obavijesti

26. studenoga 2022.

RADIONICA POVODOM NADOLAZEĆEG BLAGDANA BOŽIĆA

Krajem mjeseca studenoga održana je radionica s roditeljima Prve odgojno obrazovne skupine pod vodstvom učiteljice Matee Melnjak. Radionica je bila […]

26. studenoga 2022.

IZRADA ADVENTSKOG VIJENCA- ODJELI ZA UČENIKE S TEŠKOĆAMA U RAZVOJU

Povodom nadolazećeg blagdana Božića i predbožićnog vremena učenici Druge odgojno obrazovne skupine zajedno sa učiteljicom Emom Jančevec izradili su zajednički […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content