NASLOVNICA / Novosti / Tjedan Crvenog križa

Tjedan Crvenog križa

Autor:

13. svibnja 2016.

Hrvatski Crveni križ svake godine od 08. do 15. svibnja obilježava Tjedan Crvenog križa, koji počinje obilježavanjem Svjetskog dana Crvenog križa i Crvenog polumjeseca 08. svibnja. 

Podmladkari Crvenog križa, učenici članovi izvannastavne aktivnosti Crvenog križa iz Osnovne škole Grgura Karlovčana Đurđevac vođeni učiteljicom Nadom Petrović već drugu godinu za redom došli su u prostore Gradskog društva Crvenog križa Đurđevac s čestitkom i uključili se u obilježavanje našega Tjedna.

Pripremili su prigodni program  uz pjevanje i izvođenje kratkih lutkarskih predstava na temu ljubavi, tolerancije, humanosti…

Srdačno dočekani i pozdravljeni od predsjednice Branke Stipović, ravnateljice Marine Perica, Ivane Ivančan predstavnice mladih, te volontera i članova Gradskog  društva Crvenog križa Đurđevac svi zajedno su se lijepo družili.

Da bi druženje bilo ne samo zabavno već i korisno potrudila se  ekipa mladih Crvenog križa iz Gimnazije Dr. I.Kranjčeva Đurđevac sa mentorom Josipom Horvatom i ravnateljicom Nevenkom Lončar. Članice ekipe mladih  održale su kratki tečaj pružanja prve pomoći. Podmlatkari su s velikim zanimanjem pratili  prezentaciju gimnazijalki, a potom su  i sami uz asistenciju djevojaka pokazali kako oni znaju pružati prvu pomoć ( stavljanje povrijeđene osobe na bok i oživljavanje). Odrasli  su bili zaokupljeni provjerom tlaka koje je obavila volonterka Biserka Zobundžija.

U obilježavanju  Tjedna  Crvenog križa  sudjelovala je većina učenika i učenica Osnovne škole Grgura Karlovčana Đurđevac u humanitarnoj  akciji prikupljanja igračaka koju je organizirala nastavnica Martina Lovrak Ivanov.  Akcija je uspješno obavljena i donaciju igračaka grupa mladih pod vodstvom nastavnice Bernarde Žibreg predala je Gradskom društvu.

Gradsko društvo Crvenog križa Đurđevac i ovim putem svima koji su na bilo koji način doprinijeli programima Crvenog križa zahvaljuje za svu njihovu humanost.

Ostale obavijesti

21. rujna 2023.

Zaziv Duha Svetoga za početak školske godine 2023./2024. u Odjelu za učenike s teškoćama u razvoju

U srijedu 20. rujna, djelatnici i učenici naše škole prisustvovali su svetoj misi u župnoj crkvi sv. Jurja u Đurđevcu. […]

20. rujna 2023.

Dječji recital kajkavske poezije

Već drugu godinu zaredom naša učenica iz 4. d razreda, Maja Pecikozić izabrana je za javni nastup u Krapini na […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content