NASLOVNICA / Novosti / Terenska nastava učenika područnih škola u Đurđevac

Terenska nastava učenika područnih škola u Đurđevac

Autor:

30. listopada 2017.

Učenici Područnih škola Budrovac, Čepelovac, Mičetinac i Sirova Katalena sa svojim su učiteljima 26. listopada 2017. ostvarili terensku nastavu u Đurđevac. 

Šetnjom gradom i gradskim parkom ponovili su nastavne sadržaje o jesenskim promjenama, a zatim se uputili do Gradske knjižnice gdje su posjetili Dječji odjel. Tamo ih je dočekala knjižničarka Katarina Pavlović koja je učenicima govorila o tome kako mogu postati članovi Dječjeg odjela, kako se snaći u knjižnici, te kako valja čuvati knjige. Na kraju im je pročitala slikovnicu „Oprostite… jeste li vi vještica?“ te istaknula važnost čitanja za učenje i zabavu. Slijedio je kratki odmor i užina na gradskom igralištu te odlazak u Dom kulture gdje su gledali kazališnu predstavu „Patuljak traži sreću“ u izvedbi Dječjeg gradskog kazališta iz Čakovca. Nakon što su zajedno s patuljkom pronašli sreću, posjetili su Zagrebačku banku povodom Međunarodnog dana štednje. Djelatnice banke poučile su učenike što se u banci radi, kako je najbolje štedjeti te su ukazale na važnost štednje i odgovorno upravljanje novcem. Na kraju su svoje male goste darivale balonima i bojankama, a svaku područnu školu zidnim satom, te ih pozvale da sa svojim roditeljima dođu u banku i otvore svoj štedni račun. Nastavni dan završio je odlaskom kućama, a znanja stečena na terenskoj nastavi učenicima će olakšati svladavanje nastavnih sadržaja.  

Ostale obavijesti

10. lipnja 2021.

Pero naših učenika… Podravina kroz stihove

Uz Godinu čitanja 2021. nastavljamo s projektima poticanja čitanja i kreativnog izražavanja u našoj školi. U ova teška vremena kad […]

09. lipnja 2021.

Cijepljenje učenika COVID

Obavijest za roditelje učenika od šestog do osmog razreda.

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content