NASLOVNICA / Novosti / Terenska nastava učenika dodatne nastave geografije

Terenska nastava učenika dodatne nastave geografije

Autor:

17. studenoga 2015.

16. studenoga 2015. učenici Dodatne nastave iz geografije bili su na terenskoj nastavi u Hrvatskom zagorju, odnosno Lepoglavi. Posjetili su  lepoglavsku crkvu, Muzej čipke, privatnu galeriju  Jamnić, ugasli vulkan Gaveznica i gradsku knjižnicu gdje se nalazi zbirka minerala.

Prvi dio naših  aktivnosti započeli smo razgledavanjem crkve Bezgrešnog Začeća Blažene Djevice Marije gdje smo uz stručno vodstvo mjesnog kapelana doznali sve najvažnije iz dalje i bliže povijesti ove crkve. Zatim smo se  uputili prema Kamenom vrhu, odnosno Gaveznici na kojem se nalazi ugasli krater nekadašnjeg vulkana u pratnji vodiča Damira  koji je najzaslužniji za izgradnju poučne staze do samog Kamenog vrha. Uz vrlo stručno vođenje obišli smo poučnu stazu i stigli na sami vrh, odnosno krater nekadašnjeg vulkana. 

Po obilasku Gaveznice otišli smo u Lepoglavski muzej čipke koji smo razgledali i upoznali se sa glavnim obilježjima ovog lepoglavskog zaštićenog kulturnog nematerijalnog dobra. U sklopu gradske knjižnice pogledali smo vrlo impresivnu zbirku minerala iz cijelog svijeta kojom su učenici bili oduševljeni. I zadnja aktivnost se odnosila na posjet privatnoj galeriji gospodina  Dragutina Jamnića poznatog lepoglavskog kipara koji već više od 20 godina oživljava svaki komad drveta ili kamena koji se nađe u njegovim vještim rukama i koje su se naročito dojmile učenike, jer su mogli vidjeti kako  je umjetnik oblikovao purana, noja, pumu, raspela i niz drugih skulptura. Sve planirane aktivnosti ove terenske nastave su ostvarene zahvaljujući našim suradnicima Dragi Bešeniću, Damir Vrtaru i gradu Đurđevcu koji nam je osigurao prijevoz.

Ostale obavijesti

01. veljače 2023.

KAJ SO JELI NAŠI STARI?

U Odjelima za učenike s teškoćama u razvoju, dana 31.1. 2023. održana je prva u nizu kuharska radionica. Nakon kraćeg […]

01. veljače 2023.

Priprema djece za upis u prvi razred

U protekla dva tjedna stručni suradnici škole (psihologinja, logopedinja i pedagog) te ravnatelj škole kroz različite aktivnosti upoznali su buduće […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content