NASLOVNICA / Novosti / Terenska nastava učenika dodatne nastave geografije

Terenska nastava učenika dodatne nastave geografije

Autor:

17. studenoga 2015.

16. studenoga 2015. učenici Dodatne nastave iz geografije bili su na terenskoj nastavi u Hrvatskom zagorju, odnosno Lepoglavi. Posjetili su  lepoglavsku crkvu, Muzej čipke, privatnu galeriju  Jamnić, ugasli vulkan Gaveznica i gradsku knjižnicu gdje se nalazi zbirka minerala.

Prvi dio naših  aktivnosti započeli smo razgledavanjem crkve Bezgrešnog Začeća Blažene Djevice Marije gdje smo uz stručno vodstvo mjesnog kapelana doznali sve najvažnije iz dalje i bliže povijesti ove crkve. Zatim smo se  uputili prema Kamenom vrhu, odnosno Gaveznici na kojem se nalazi ugasli krater nekadašnjeg vulkana u pratnji vodiča Damira  koji je najzaslužniji za izgradnju poučne staze do samog Kamenog vrha. Uz vrlo stručno vođenje obišli smo poučnu stazu i stigli na sami vrh, odnosno krater nekadašnjeg vulkana. 

Po obilasku Gaveznice otišli smo u Lepoglavski muzej čipke koji smo razgledali i upoznali se sa glavnim obilježjima ovog lepoglavskog zaštićenog kulturnog nematerijalnog dobra. U sklopu gradske knjižnice pogledali smo vrlo impresivnu zbirku minerala iz cijelog svijeta kojom su učenici bili oduševljeni. I zadnja aktivnost se odnosila na posjet privatnoj galeriji gospodina  Dragutina Jamnića poznatog lepoglavskog kipara koji već više od 20 godina oživljava svaki komad drveta ili kamena koji se nađe u njegovim vještim rukama i koje su se naročito dojmile učenike, jer su mogli vidjeti kako  je umjetnik oblikovao purana, noja, pumu, raspela i niz drugih skulptura. Sve planirane aktivnosti ove terenske nastave su ostvarene zahvaljujući našim suradnicima Dragi Bešeniću, Damir Vrtaru i gradu Đurđevcu koji nam je osigurao prijevoz.

Ostale obavijesti

21. rujna 2023.

Zaziv Duha Svetoga za početak školske godine 2023./2024. u Odjelu za učenike s teškoćama u razvoju

U srijedu 20. rujna, djelatnici i učenici naše škole prisustvovali su svetoj misi u župnoj crkvi sv. Jurja u Đurđevcu. […]

20. rujna 2023.

Dječji recital kajkavske poezije

Već drugu godinu zaredom naša učenica iz 4. d razreda, Maja Pecikozić izabrana je za javni nastup u Krapini na […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content