NASLOVNICA / Novosti / Terenska nastava učenika četvrtih razreda

Terenska nastava učenika četvrtih razreda

Autor:

08. listopada 2012.

U četvrtak, 4. listopada 2012., učenici četvrtih razreda zajedno su sa svojim učiteljicama K. Bućan, R. Kolomaz i A. Mlinjarić posjetili državnu granicu – granični prijelaz Gola.

Cilj terenske nastave bio je upoznati pojam granice i graničnog prijelaza te poslove koje obavljaju carinici i granični policajci, a sve u svrhu boljeg razumijevanja nastave prirode i društva.

Najprije nam je djelatnik carine ispričao što je to granični prijelaz i carina, koje poslove obavljaju carinici te kako se obavlja pregled robe i vozila prilikom ulaska i izlaska iz zemlje, a što smo imali prilike vidjeti i uživo. Učenicima je pokazao dokumente potrebne za prijelaz preko državne granice. Nakon toga granični policajci su nam objasnili koji su njihovi poslovi i obveze te kojim instrumentima se služe u svojem poslu. Također su učenike upoznali s prirodnim i umjetnim granicama koje su im i pokazali. Zajedno smo prošetali  i do granične crte, što je učenike posebno razveselilo jer su se za samo nekoliko minuta hoda našli u susjednoj zemlji, Mađarskoj. Poučili su nas i o policijskim psima tragačima te nam objasnili za što oni služe i koji je njihov posao. Policajac koji radi sa psom ispričao nam je za koje poslove je pas zadužen i na koji način obavlja svoj posao, a što nam je naknadno i demonstrirao pa je pas svojim istreniranim njuhom otkrio drogu sakrivenu u automobilu. Učenici su bili zadivljeni vrhunskim sposobnostima psa, kojeg su mogli nagraditi kratkom igrom.

Nakon zanimljivog i poučnog izlaganja i demonstracija, učenici su se zasladili te smo puni oduševljenja krenuli put škole. Osim što smo nešto  naučili, dobro smo se i zabavili.

Ostale obavijesti

25. svibnja 2022.

Turnir u kuglanju

U utorak, 24. svibnja 2022., učenici 1. odgojno-obrazovne skupine Odjela za učenike s teškoćama u razvoju, zajedno sa svojom učiteljicom […]

24. svibnja 2022.

Najava: DAN ŠKOLE

U petak, 27. svibnja 2022. godine obilježavamo Dan škole. Obilježavanje Dana škole započinje školskom priredbom u našoj sportskoj dvorani u […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content