NASLOVNICA / Novosti / Terenska nastava učenika 6.b razreda

Terenska nastava učenika 6.b razreda

Autor:

14. lipnja 2011.

Učenici 6. b razreda 6. lipnja 2011. bili su na terenskoj nastavi iz prirode i vjeronauka na rijeci Dravi te većinu svoga posla obavili na starim rukavcima Drave i travnjacima pored Repaškog mosta.

Krenuli smo iz Đurđevca oko 11:40 te se vratili do 14:30. sati. Učenici su tamo radili u parovima te mogli odrediti svojstva vode, kiselost vode i tla, temperaturu zatim  odrediti svojstva dna.

Od ostalih zadataka su trebali promatrati i bilježiti podatke prema unaprijed dogovorenim zadacima o biljkama i životinjama uz vodu, na površini vode i u vodi. Na travnjaku je svaki par na svojem kvadratnom metru napisao kratko izvješće te izračunao postotak jedne biljke na tom području.

Nakon obavljenog posla, prošetali smo ovim predivnim krajolikom , odmorili se pored ribičkog doma te krenuli prema Đurđevcu.

Ovakvim načinom rada učenici osjete istraživačku radost u otkrivanju nepoznatog o prirodi, lakše uče ali i dugo pamte.

Učiteljica prirode: Martina Lovrak Ivanov

Ostale obavijesti

06. prosinca 2023.

STEAM Escape Room u sedmim razredima

U utorak, 5. prosinca 2023., učenike 7.a, 7.b, 7.c i 7.d razreda posjetile su predstavnice Escape Rooma iz Osijeka. Učenici su sudjelovali na […]

06. prosinca 2023.

Sveti Nikola posjetio Odjel za učenike s teškoćama u razvoju

Dana 6.12.2023. godine, Odjele za učenike s teškoćama u razvoju posjetili su Sveti Nikola i Krampus, pomagači Svetog Nikole iz […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content