NASLOVNICA / Novosti / Terenska nastava učenika 6.b razreda

Terenska nastava učenika 6.b razreda

Autor:

14. lipnja 2011.

Učenici 6. b razreda 6. lipnja 2011. bili su na terenskoj nastavi iz prirode i vjeronauka na rijeci Dravi te većinu svoga posla obavili na starim rukavcima Drave i travnjacima pored Repaškog mosta.

Krenuli smo iz Đurđevca oko 11:40 te se vratili do 14:30. sati. Učenici su tamo radili u parovima te mogli odrediti svojstva vode, kiselost vode i tla, temperaturu zatim  odrediti svojstva dna.

Od ostalih zadataka su trebali promatrati i bilježiti podatke prema unaprijed dogovorenim zadacima o biljkama i životinjama uz vodu, na površini vode i u vodi. Na travnjaku je svaki par na svojem kvadratnom metru napisao kratko izvješće te izračunao postotak jedne biljke na tom području.

Nakon obavljenog posla, prošetali smo ovim predivnim krajolikom , odmorili se pored ribičkog doma te krenuli prema Đurđevcu.

Ovakvim načinom rada učenici osjete istraživačku radost u otkrivanju nepoznatog o prirodi, lakše uče ali i dugo pamte.

Učiteljica prirode: Martina Lovrak Ivanov

Ostale obavijesti

06. prosinca 2021.

Projekt Čitamo i zabavljamo se u obitelji

U drugom polugodištu krenut će ostvarivanje projekta Čitamo i zabavljamo se u obitelji, a to je nastavak aktivnosti u Godini […]

04. prosinca 2021.

Školski filantropski klub proveo humanitarnu akciju

Naša škola i Školski filantropski klub Izvor dobrote organizirali su humanitarnu akciju od 29. studenoga do 1. prosinca ove godine. […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content