NASLOVNICA / Novosti / Terenska nastava u Zagreb

Terenska nastava u Zagreb

Autor: Arijana Lenardić

10. veljače 2019.

Dana 6. veljače 2019., učenici polaznici Dodatne nastave Engleskoga jezika, zajedno s učiteljicom Arijanom Lenardić, ostvarili su vrlo zanimljivu terensku nastavu u Zagrebu.

Po dolasku u Zagreb, prvo smo posjetili Knjižnicu i čitaonicu Bogdana Ogrizovića, u sklopu koje djeluje odjel „Američki kutak“. Tamo nas je dočekala gospođa Marina Lončar, voditeljica spomenutog odjela, koja nam je priredila interaktivnu radionicu naziva Scavenger Hunt. Učenici su dobili trag prema kojem su morali pronaći određenu knjigu ili časopis, a zatim su izvješćivali o ostvarenom zadatku na engleskom jeziku. Gospođa Marina organizirala je i dolazak gosta iznenađenja – izvornog govornika engleskog jezika. Gospodin Kahlil Epps iz Washingtona, koji je ove akademske godine suradnik u nastavi na Katedri za obrazovanje učitelja engleskog jezika na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu, govorio je o životu u SAD-u i odgovarao na pitanja zaintrigiranih učenika, a na kraju nam je poklonio i američke slatkiše.

Nakon kratke stanke za ručak i razgledavanja Centra Kaptol, posjetili smo Veleposlanstvo Australije gdje nas je dočekala gospođa Dijana Grahovac, službenica za javnu diplomaciju i konzularne poslove. Gospođa Dijana rođena je u Varaždinu, ali je 20 godina živjela u Australiji. Prezentirala nam je rad ustanove i održala predavanje na engleskom jeziku o životu, obrazovnom sustavu, običajima i kulturi Australije. Predavanje je bilo vrlo poučno, pa su učenici postavljali i dodatna pitanja. Na kraju našeg posjeta, gospođa Dijana iznenadila nas je darovima za naše dvije učenice koje su sudjelovale u natječaju Veleposlanstva „Izradi božićni ukras“ te razglednicama i malenim igračkama koalama za sve učenike.

Gospođi Marini i gospođi Dijani uručili smo i mali znak zahvalnosti s kojim smo istovremeno predstavili i naš grad Đurđevac. Učenici su ručno izradili knjižicu naziva „Legenda o Picokima“ te na engleskom jeziku prezentirali našu poznatu legendu.

Zadnje odredište naše terenske nastave bio je ClueGo Escape Room gdje su učenici podijeljeni u tri sobe (Krađa Mona Lise, Tajna profesora Baltazara i Robin Hood) zajedničkim snagama rješavali zagonetke, pratili tragove, pronalazili predmete i na kraju uspješno izašli iz zaključane sobe.

        

Ispunjeni mnoštvom novih informacija i lijepih dojmova, vratili smo se u Đurđevac oko 20 sati.

Ostale obavijesti

01. veljače 2023.

KAJ SO JELI NAŠI STARI?

U Odjelima za učenike s teškoćama u razvoju, dana 31.1. 2023. održana je prva u nizu kuharska radionica. Nakon kraćeg […]

01. veljače 2023.

Priprema djece za upis u prvi razred

U protekla dva tjedna stručni suradnici škole (psihologinja, logopedinja i pedagog) te ravnatelj škole kroz različite aktivnosti upoznali su buduće […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content