NASLOVNICA / Novosti / Terenska nastava u šumi Mičetinski jarak

Terenska nastava u šumi Mičetinski jarak

Autor:

22. travnja 2013.

U petak, 19. travnja, učenici četvrtih razreda imali su mogućnost vidjeti, dodirnuti i doživjeti šumske biljne i životinjske vrste, tlo i sve ono što su naučili u učionici vezano uz temu šume. Toga dana posjetili su šumu Mičetinski jarak.

O biljkama i životinjama govorio im je šumar koji je nadležan za to područje, gospodin Željko Odobašić. On ih je proveo kroz šumu gdje su saznali koje vrste drveća rastu u šumi i kako ih prepoznati po kori i krošnji. Uz rubove šume promatrali su grmolike biljke bazge, kupine, lijeske i gloga.  O nekim šumskim životinjama su samo čuli, dok su druge i vidjeli. Šumar je govorio i o zaštiti i očuvanju šuma. Učenici su posjetili lovačku sobu u kojoj su vidjeli primjerke rogova jelena i srndaća te preparirane kože divljih svinja.

Nakon  razgledavanja i upoznavanja šume Mičetinski jarak učenicima su organizirane sportske igre i druženje na svježem zraku.

Ostale obavijesti

04. prosinca 2022.

Regionalno natjecanje Sudoku prvenstva

Dana 26. studenog 2022., učenici Ana Zlatec i Daniel Jadanec sudjelovali su na regionalnom natjecanju Sudoku prvenstva za osnovne i […]

03. prosinca 2022.

Večer matematike 2022.

U srijedu 30.11.2022. i u četvrtak 1.12.2022. u organizaciji Hrvatskog matematičkog društva i uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja, i […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content