NASLOVNICA / Novosti / TERENSKA NASTAVA U LIKU

TERENSKA NASTAVA U LIKU

Autor: Davorka Hrženjak

25. listopada 2021.

U srijedu, 20. listopada 2021., učenici 8.b, 8.c i 8.d razreda naše škole sa svojim razrednicima bili su na terenskoj nastavi u Lici. Posjetili smo Kuću Velebita u Krasnom. Kuća Velebita je posjetiteljski i informacijski centar za posjetitelje Nacionalnog parka Sjeverni Velebit. Na moderan i atraktivan način omogućuje prezentaciju prirodnih i kulturnih vrijednosti Parka. Naučili smo o klimi, vrstama i staništima, kulturnoj baštini, geologiji i podzemlju Sjevernog Velebita. Upoznali smo se s geologijom i procesom nastanka jama, povijesti i tehnikama njihova istraživanja, te smo dobili uvid u specifičan životinjski svijet podzemlja. Vidjeli smo kako izgledaju speleolog i speleoronioc. Posebnim liftom dobili smo privid spuštanja u jamu.

Uslijedio je odlazak do Smiljana i posjet Memorijalnom centru „Nikola Tesla“. Prisustvovali smo demonstraciji Tesline zavojnice u Ispitnoj stanici. Ispitna stanica je replika Teslinog laboratorija iz Colorado Springsa. Pogledali smo film o Nikoli Tesli te posjetili njegovu rodnu kuću. U potkrovlju kuće nalaze se replike Teslinih izuma koji su zauvijek promijenili svijet te su i danas osnova najnovijim tehnologijama.

Nakon ručka uslijedio je sportsko – zabavni dio terenske nastave. U Adrenalinskom parku Likos spuštali smo se sajlom (zipline) preko rijeke Novčice.

Ukoliko želite vidjeti kako izgleda Zipline spust kliknite na poveznicu: https://youtu.be/rtl_Ov1hv8U.

Lijepo vrijeme i dobro raspoloženje pratili su nas cijelim putem te smo se sretni i puni dojmova vratili kući.

Ostale obavijesti

27. svibnja 2024.

Predstava Internet genijalci

Dana 27. svibnja učenici od 1. do 4. razreda povodom Dana škole gledali su predstavu po imenu Internet genijalci koju […]

27. svibnja 2024.

Terenska nastava petih razreda u Osijeku

U petak, 24. svibnja 2024., učenici 5. A, 5. B, 5. C i 5. D razreda u pratnji svojih razrednica […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas

Saznajte više informacija o isplatama

iTransparentnost

Skip to content