NASLOVNICA / Novosti / Terenska nastava u Graz

Terenska nastava u Graz

Autor:

07. travnja 2019.

Učenici šestih i osmih razreda izborne nastave njemačkog jezika posjetili su 5. travnja 2019. godine Graz. Terenska nastava obuhvaćala je posjet trampolinskom parku Jump25, razgledavanje Graza i posjet poznatoj tvornici čokolade Zotter. U pratnji učenika bile su učiteljice Maja Šalamon Nemet, Davorka Hrženjak i Darija Car.

S ciljem popularizacije i praktične primjene njemačkog jezika naša škola drugu godinu zaredom organizira terensku nastavu za učenike 6. i 8. razreda.

U ranim jutarnjim satima uputili smo se prema Austriji. U predgrađu Graza posjetili smo trampolinski park Jump25 koji kombinira vježbanje i zabavne igre na velikoj površini međusobno povezanih horizontalnih polja, trampolina zidova, trampolinskih staza i bazena spužvi.

Puni energije krenuli smo dalje do Graza. Kiša koja je padala nije nam nimalo pokvarila dan. Razgledali smo centar grada, Domkirche, Oper, Glockenspiel, Murinsel i još mnogo toga. Slobodno vrijeme učenici su proveli anketirajući slučajne prolaznike.

Put nas je dalje odveo u tvornicu čokolade „Zotter“ gdje smo nakon uvodne projekcije filma o nastanku tvornice i uzgoju kakaovca iskušali razne čokoladne delicije. Slatka zadovoljstva nalazila su se na svakome koraku – bilo u obliku praha, tekućine ili ukusnih čokoladica. U čokoladnom baru sami smo pripremali toplu čokoladu, a u tvorničkoj trgovini sve isprobane delicije smo naravno i kupili i ponijeli kući.

U kasnim večernjim satima stigli smo svojim kućama puni dojmova.

S veseljem iščekujemo sljedeću terensku nastavu!

Maja Šalamon Nemet, učiteljica njemačkog jezika

Ostale obavijesti

01. veljače 2023.

KAJ SO JELI NAŠI STARI?

U Odjelima za učenike s teškoćama u razvoju, dana 31.1. 2023. održana je prva u nizu kuharskaradionica. Nakon kraćeg istraživanja […]

01. veljače 2023.

Priprema djece za upis u prvi razred

U protekla dva tjedna stručni suradnici škole (psihologinja, logopedinja i pedagog) te ravnatelj škole kroz različite aktivnosti upoznali su buduće […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content