NASLOVNICA / Novosti / Terenska nastava u Đakovo i Osijek

Terenska nastava u Đakovo i Osijek

Autor:

05. lipnja 2014.

Učenici 3. a, c i d razreda sa svojim učiteljicama Mirom Budaj, Vesnom Šijak i Majom Matić, 4. lipnja 2014. godine, posjetili su Đakovo i Osijek.

Učenici 3. a, c i d razreda sa svojim učiteljicama Mirom Budaj, Vesnom Šijak i Majom Matić, 4. lipnja 2014. godine, posjetili su Đakovo i Osijek.

U Đakovu su posjetili Državnu ergelu Đakovo. Saznali su da je ergela osnovana davne 1506. godine. Osim uzgoja i selekcije konja lipicanske pasmine, ergela se bavi i dresurom čija kvaliteta se potvrđuje zauzimanjem zapaženih mjesta na konjičkim natjecanjima. Učenici su prisustvovali konjičkoj predstavi u kojoj je predstavljen program jahača i vozača zaprega: jednoprega, dvoprega i četveroprega. Nakon toga razgledali su staje pastuharne u kojima se nalaze konji. Stručni vodič ergele pričao im je o povijesti ergele te o konjima koji se tamo nalaze.

U Đakovu su posjetili i katedralu sv. Petra. Đakovačka katedrala u neoromaničkom stilu stolna je crkva Đakovačko-osječke nadbiskupije. Učenici su razgledali unutrašnjost katedrale oslikanu mnogim prekrasnim freskama.

Nakon Đakova, posjetili su Osijek. Tamo su razgledali izložbu vodenog svijeta Udruge Gloria Maris. Razgledali su brojne izloške kućica i ljuštura slatkovodnih i kopnenih mekušaca te mekušaca Jadranskog mora i svjetskih mora. Saznali su da je na našim prostorima u davnoj prošlosti bilo Panonsko more, o čemu svjedoče fosili, ostaci beskralješnjaka Panonskog mora. Osim puževih kućica, školjaka i glavonožaca, na izložbi su vidjeli i spužve, koralje, zvjezdače, ježince, rakove, ribe iz Drave i Dunava, neobične ribe iz mora, morske pse i drugo. Predsjednik udruge, Vladimir Filipović, učenicima je predstavio brojne izloške i ispričao mnoge zanimljive činjenice o stanovnicima mora. Učenici su sa zanimanjem slušali priče i divili se neobičnim izlošcima.

Osijekom su prošetali u pratnji stručnog vodiča, koji im je pokazao Tvrđu i ispričao najvažnije činjenice o povijesti grada. Na Gornjem gradu su vidjeli Trg Ante Starčevića i crkvu sv. Petra i Pavla. Razgledavanje su završili šetnjom uz Dravu.

Na kraju su posjetili Zoološki vrt u Osijeku gdje su vidjeli i fotografirali brojne životinje. 

Ostale obavijesti

08. prosinca 2022.

Učenici 8.d razreda osvojili posjet Interpretacijskom centru Muzej bećarac

Učenici 8. d razreda osvojili su besplatan posjet Interpretacijskom centru Muzej bećarca u Pleternici. Rezultat je to prijave na Javni […]

07. prosinca 2022.

Školski medni dan

„Slatko, slađe, najslađe – MED.“ Učenici prvog razreda Osnovne škole Đurđevac obilježili su Školski medni dan koji se svake godine […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content