NASLOVNICA / Novosti / Terenska nastava u Batinske

Terenska nastava u Batinske

Autor:

10. svibnja 2018.

Jučer su učenici Odjela za učenike s teškoćama u razvoju Đurđevac, u sklopu terenske nastave, posjetili selo Batinske. U Batinskama nas je dočekao načelnik općine Kalinovac, gospodin Danijel Zvonar i predsjednik DVD-a Batinske gospodin Branko Vucikuja.

Uz riječi dobrodošlice, gospodin Zvonar proveo nas je Galerijom koja  posjeduje donaciju od tristotinjak radova koje je slikar naive Ivan Lacković Croata  darovao svome rodnome mjestu. U postavu Galerije, osim izbora iz Lackovićeve donacije, nalaze se i kiparski radovi Ljubice Matulec i slikarova brata te odabrana djela drugih naivnih i akademskih slikara. Nakon Lackovićeve smrti u Galeriji je uređena spomen-soba Ivana Lackovića Croate. Zasebna je cjelina i spomen-soba književnika i katoličkoga javnog djelatnika Petra Grgeca rođenoga u Batinskama. Nakon razgledavanja Galerija, gospodin Vucikuja pokazao nam je vatrogasno spremište te zajedno sa svojim članovim DVD-a pokazao vatrogasne vježbe, opremu i kako se gasi požar. Uslijedilo je zajedničko druženje i igre na jezeru Batinska.

Prije povratka kući posjetili smo obitelj naše učenice Monike Bečaj iz Draganaca gdje smo vidjeli kako je to živjeti na selu, koje sve životinje imaju te što se sve radi na selu. Obitelj Bečaj počastila nas je ručkom, sokovima, kolačima i grickalicama. Kući smo se vratili puni dojmova, ljepote prirode i života na selu. Zahvaljujemo se načelniku općine Kalinovac Danijelu Zvonaru, predsjedniku DVD-a Batinske i njegovim članovima te obitelji Bečaj na ovom predivnom i nezaboravnom iskustvu.

Ostale obavijesti

28. rujna 2021.

Europski dan jezika u Gradskoj knjižnici Đurđevac

Povodom Europskog dana jezika koji se obilježava 26. rujna, jučer su učenici 7. a i 7. b razreda naše škole […]

27. rujna 2021.

Edukativni posjet Mađarskoj darovitih učenika naše škole

U Osnovnoj školi Đurđevac provodi se projekt pod nazivom „Encouraging and developing gifted kids for more advanced crossborder area” akronim […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content