NASLOVNICA / Novosti / Terenska nastava Szigetvar- Pečuh- Barcs

Terenska nastava Szigetvar- Pečuh- Barcs

Autor: Katica Tomrlin

09. svibnja 2019.

Dana 3. svibnja 2019. godine učenici šestih razreda bili su na terenskoj nastavi u Republici Mađarskoj u aranžmanu turističke agencije Koncept putovanja.

Prvo mjesto koje smo posjetili bio je Szigetzvar.  Učenici su u pratnji lokalnog vodiča razgledali najjaču utvrda Južnog Zadunavlja – sigetsku utvrdu koju je junački branio i pred kojom je poginuo hrvatski ban i glavni kapetan Zadunavlja Nikola Šubić Zrinski, koji se slavi kao najveći hrvatski vojni junak, a i Mađari ga smatraju svojim nacionalnim junakom.

Nakon razgleda sigetske utvrde uslijedio je  pješački obilazak Szigetvara s njegovim znamenitostima: Zrinski trg, kip lava, crkva sv. Roka, Balna dvorana, Kossuthov kip.

Razgledali su i Park Mađarsko-turskog prijateljstva, mjesto gdje se nalazio turski tabor prilikom opsade Sigeta i gdje je pokopana utroba glasovitog sultana Sulejmana Veličanstvenog, a tijelo je balzamirano i preneseno u Tursku.

Nakon kraćeg putovanja do jednog od najljepših gradova u Mađarskoj – Pečuha učenici su razgledali njegove brojne znamenitosti: Sinagogu, Szécheny trg, stube sv. Trojstva, crkvu Milosrdne braće, džamiju paše Gazi Kaszima, baziliku sv. Petra-katedrala, kulu Barbikan, kip F.Lista, ranokršćanske ostatke, ulicu Kiraly, kazalište. Popeli su se i na vidikovac s kojeg se pruža prekrasan pogled na baziliku i cijeli grad.

Nakon razgleda Pečuha i ručka u restoranu  puni dojmova ali s velikim nestrpljenjem  uputili smo se prema kupalištu u Barcsu gdje su učenici uživali u kupanju.

Ispunjeni novim spoznajama, puni dojmova vratili smo se u Đurđevac oko 21.45 sati.

Ostale obavijesti

22. veljače 2024.

Jakov Ovnić na međunarodnom natjecanju osvojio drugu nagradu

U Novom Marofu je od 13. do 17. veljače 2024. održano Međunarodno natjecanje učenika osnovnih glazbenih škola “Mladi Padovec”. Jakov […]

19. veljače 2024.

Stručno usavršavanje učitelja i stručnih suradnika

Prvi dan drugog dijela zimskog odmora učenika u Osnovnoj školi Đurđevac bilo je radno za učitelje i stručne suradnike Osnovne […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content