NASLOVNICA / Novosti / Terenska nastava prvih razreda

Terenska nastava prvih razreda

Autor:

22. travnja 2015.

Učenici 1.a, 1.b, 1.c i 1.d razreda zajedno sa svojim učiteljicama krenuli su u ranim jutarnjim satima 17. travnja na terensku nastavu u grad Zagreb.

Po dolasku u Zagreb, posjetili smo televizijsku kuću NovaTV gdje su nas dočekali ljubazni djelatnici. Upoznali su nas s opremom, kamerama i modernom tehnologijom te posebnim studijima gdje nastaju njihove poznate emisije. Vidjeli smo i upoznali se s montažnom sobom, virtualnom „zelenom“ sobom te informativnim studijem. Puni dojmova krenuli smo na ručak i u obližnji park Maksimir gdje smo ponovili sadržaje o vremenskim promjenama u proljeće, utvrdili i spoznali glavna obilježja proljeća, povezali utjecaj vremenskih promjena na biljni i životinjski svijet i rad ljudi u gradu.

Šetnjom ulicama grada prema zoološkom vrtu, ponovili smo sadržaje iz prometa; razlikovali i poštivali smo prometne znakove važne za pješake, razlikovali smo vožnju i putovanje autobusom od ostalih prometnih sredstava; vidjeli gradska prometna sredstva (tramvaj, gradski autobus), pravilno se ponašali kretanjem gradskim prometnicama. U zoološkom vrtu smo vidjeli različite vrste životinja, upoznali njihove posebnosti i zanimljivosti. Posebno nas se dojmilo hranjenje tuljana i posjet dječjem zoološkom vrtu gdje smo mogli hraniti i maziti životinje. Nakon kratke užine i odmora, krenuli smo prema našim autobusima i sretno smo se vratili u svoj grad u kasnim popodnevnim satima gdje su nas čekali naši nestrpljivi roditelji.

Ostale obavijesti

04. kolovoza 2022.

Javni poziv za obavljanje poslova pomoćnika/ce u nastavi

Objava javnog poziva za obavljanje poslova pomoćnika/ce u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju u Osnovnoj školi Đurđevac u […]

04. kolovoza 2022.

Javni poziv za obavljanje poslova stručnog komunikacijskog posrednika/ce

Objava javnog poziva za obavljanje poslova stručnog komunikacijskog posrednika/ce u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju u Osnovnoj školi […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content