NASLOVNICA / Novosti / Terenska nastava prvih razreda

Terenska nastava prvih razreda

Autor:

22. travnja 2015.

Učenici 1.a, 1.b, 1.c i 1.d razreda zajedno sa svojim učiteljicama krenuli su u ranim jutarnjim satima 17. travnja na terensku nastavu u grad Zagreb.

Po dolasku u Zagreb, posjetili smo televizijsku kuću NovaTV gdje su nas dočekali ljubazni djelatnici. Upoznali su nas s opremom, kamerama i modernom tehnologijom te posebnim studijima gdje nastaju njihove poznate emisije. Vidjeli smo i upoznali se s montažnom sobom, virtualnom „zelenom“ sobom te informativnim studijem. Puni dojmova krenuli smo na ručak i u obližnji park Maksimir gdje smo ponovili sadržaje o vremenskim promjenama u proljeće, utvrdili i spoznali glavna obilježja proljeća, povezali utjecaj vremenskih promjena na biljni i životinjski svijet i rad ljudi u gradu.

Šetnjom ulicama grada prema zoološkom vrtu, ponovili smo sadržaje iz prometa; razlikovali i poštivali smo prometne znakove važne za pješake, razlikovali smo vožnju i putovanje autobusom od ostalih prometnih sredstava; vidjeli gradska prometna sredstva (tramvaj, gradski autobus), pravilno se ponašali kretanjem gradskim prometnicama. U zoološkom vrtu smo vidjeli različite vrste životinja, upoznali njihove posebnosti i zanimljivosti. Posebno nas se dojmilo hranjenje tuljana i posjet dječjem zoološkom vrtu gdje smo mogli hraniti i maziti životinje. Nakon kratke užine i odmora, krenuli smo prema našim autobusima i sretno smo se vratili u svoj grad u kasnim popodnevnim satima gdje su nas čekali naši nestrpljivi roditelji.

Ostale obavijesti

22. travnja 2024.

Upis u prvi razred – privremeno izvješće

U vremenu od 8. do 22. travnja 2024. godine proveden je postupak upisa djece dorasle za upis u prvi razred […]

22. travnja 2024.

Ivan Jakupčić osvojio 6. mjesto na državnom Natjecanju iz Povijesti

Od 17. do 19. travnja  2024. u Puli je održano  25. državno Natjecanje iz povijesti za učenike osnovnih i srednjih […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas

Saznajte više informacija o isplatama

iTransparentnost

Skip to content