NASLOVNICA / Novosti / Terenska nastava područnih škola

Terenska nastava područnih škola

Autor:

12. listopada 2010.

Učenici područnih škola Budrovac, Čepelovac, Mičetinac i Sirova Katalena  su sa svojim učiteljima ostvarili prekrasnu terensku nastavu u Plavšincu, Bakovčicama i Koprivnici 7. listopada 2010.!

Na samom početku nastavnog dana, učenici su povodom Dječjeg tjedna posjetili i upoznali nove prijatelje posjetivši Područnu školu Plavšinac koju polaze učenici romske nacionalnosti. Upoznavši školu, učenike i njihove vrijedne učiteljice, učenici su počašćeni palačinkama i sokom, a nakon toga uslijedilo je druženje i igra. S osmijehom na licima, pozdravili su se sa svojim domaćinima, zahvalili na srdačnom gostoprimstvu i nastavili s putovanjem do Područne škole Bakovčice.

Sadržajem bogat nastavni program ostvarili su u organizaciji učitelja Područne škole Bakovčice, Radovana Kneževića.

Upoznavši jednu od najljepših područnih škola, njihove učenike i učitelja, zajedno su se uputili  u Koprivnicu. Posjetili su tvornicu Podravku gdje su doznali kako se industrijski prerađuje voće. Srdačni domaćini i djelatnici Podravke pokazali su da imaju zaista veliko srce i svakog malog gosta darivali podravkinim proizvodima. Uslijedilo je razgledavanje prekrasnog koprivničkog gradskog parka i odmor nakon čega su s nestrpljenjem odšetali do stadiona NK Slaven – Belupo. Tamo su ih srdačno dočekali treneri, nogometaši i tajnik tog nogometnog kluba. Učenici su doznali kako se postaje nogometaš te kako sport utječe na zdrav život nakon čega su zaigrali nogomet na nogometnom igralištu. Darivani su nogometnim loptama te počašćeni sokom i grickalicama.

Upoznavši  Koprivnicu, učenici su se vratili u PŠ Bakovčice gdje su se odmorili i poigrali. Nakon što su stigli pjesnik Mladen Kušec, dogradonačelnik Koprivnice, brojni glazbenici, likovni umjetnici i predstavnici likovne sekcije KUD Podravka, roditelji i ostali uzvanici, slijedilo je otvaranje izložbe slika ,,Dani kruha,, i druženje s Mladenom Kušecom koji je predstavio svoje knjige i pitalicama razveselio djecu.

Nakon domjenka, učenici su se sa svojim učiteljima vratili kućama.

Zahvaljujemo učiteljicama PŠ Plavšinac, Višnjici Šestak, Andreji Kanižanec i Meri Đurić, učitelju PŠ Bakovčice, Radovanu Kneževiću i njihovim učenicima na srdačnom dočeku, gostoljubivosti i druženju. U želji da se druženja između spomenutih područnih škola nastave, pozvali smo svoje domaćine da nam uzvrate posjetom te da im pokažemo ljepote i bogatstva Bilogore i našeg grada Đurđevca.

U ime učitelja područnih škola, izvješće napisala učiteljica Olga Lazar.

Ostale obavijesti

01. srpnja 2022.

Uspjeh učenika na kraju nastavne godine

Na kraju nastavne godine uspjeh učenika naše škole je slijedeći: Ukupan broj učenika na kraju nastavne godine: 656 Redovni program: […]

01. srpnja 2022.

Maturalno putovanje 8. a razreda

Od 15. 6. do 19. 6. 2022. učenici 8. A razreda u pratnji svojeg razrednika Milana Kosa i učitelja Zorana […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content