NASLOVNICA / Događanja i obavijesti - knjižnica / Terenska nastava područnih škola u Đurđevac

Terenska nastava područnih škola u Đurđevac

Autor: Antonela Carek

19. listopada 2021.

U petak, 15. 10. 2021., učenici Područnih škola Budrovac, Čepelovac, Mičetinac i Sirova Katalena, sa svojim učiteljicama Olgom Lazar, Majom Magdić i Martinom Krajcar Baltić te učiteljem Davorom Šokecom, posjetili su grad Đurđevac.

Terensku su nastavu započeli posjetom Osnovnoj školi Đurđevac. Prošetali su hodnicima i razgledali urede u kojima rade stručni suradnici, ravnatelj i administrativno osoblje škole. Ponovili su što su naučili o djelatnicima škole i porazgovarali s nekima od njih. Uputili su se potom u školsku knjižnicu gdje im je knjižničarka Nataša Švaco održala predavanje i prikazala kratki film o ponašanju u knjižnici. Upoznala ih je s načinom posudbe knjiga i ostalim važnim informacijama vezanim uz rad knjižnice. Učenici su razgledali knjige na policama i prolistali one koje su im se najviše svidjele. U Muzeju Grada Đurđevca razgledali su izložbu LEGO modela članova kluba KOCKICE. Djelatnica Cecilija Kopljarević pokazala im je i Interpretacijski centar Picokijade i ukratko ispričala najzanimljivije činjenice o Starom gradu i Picokijadi. Na kraju su posjetili dječji odjel Gradske knjižnice Đurđevac. Knjižničarka Katarina Pavlović ispričala im je priču o mišu koji je došao u knjižnicu i upoznala učenike s knjižničarskom građom dječjeg odjela, informacijama o članstvu i posudbi knjiga, radom knjižnice i poslovima knjižničara.

Učenici su terensku nastavu završili igrom na dječjem igralištu.

                                                                                                                                     učiteljica Maja Magdić

Ostale obavijesti

18. svibnja 2024.

Natjecanje u krasnoslovu

Na 11. Natječaju Podravina u stihovima u finale je prošlo 29. autorskih recitala učenika od 5. do 8. r. Učenici […]

16. svibnja 2024.

Podravina u stihovima

U petak 17. svibnja u 17:30 u Domu kulture održat će se priredba Podravina u stihovima povodom veličanja pjesništva, kreativnog pisanja i javnog nastupa učenika. Ovom javnom priredbom i natjecanjem u […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas

Saznajte više informacija o isplatama

iTransparentnost

Skip to content