NASLOVNICA / Novosti / Terenska nastava petih razreda u Samobor

Terenska nastava petih razreda u Samobor

Autor: Arijana Lenardić

04. svibnja 2016.

Učenici 5.a, 5.b, 5.c i 5.d sa svojim razrednicima Lidijom Ormanec, Arijanom Lenardić, Kristinom Peršić i Zoranom Vidakovićem posjetili su Samobor.

U petak 29. travnja učenici petih razreda sa svojim razrednicima školske su klupe zamijenili putovanjem u Samobori njegovu okolicu. Ugodno putovanje započelo je upoznavanjem s našim stručnim vodičem koji je vožnju autobusom do odredišta iskoristio i kako bi nas upoznao sa zanimljivostima mjesta kroz koja prolazimo.

Prvo je odredište bilo idilično mjestoRude okruženo brdima i mješovitom šumom. Tamo smo istražili podzemne hodnike rudnika sv. Barbare koji pričaju priču o teškom životu nekadašnjih rudara. Upoznali smo i magična bića – bergmane, a doživjeli i blizak susret sa šišmišima.

Put nas je zatim odveo u Samobor, pitomi gradić zanimljive povijesti. Posjetili smo Samoborski muzej u kojem je prezentirana arheološka, etnološka, kulturno – povijesna i umjetnička zbirka. Muzej je smješten u dvorcu Ferde Livadića, jednog od hrvatskih preporoditelja. Nakon posjeta muzeju, prošetali smo i do franjevačkog samostana i crkve sv. Anastazije uz koju je pokopana Julijana Cantily, tiha patnja pjesnika – ilirca Stanka Vraza. Poslije ugodne šetnje gradom učenici su imali slobodno vrijeme za odmor i kušanje poznatih samoborskih kremšnita.

Na kraju nas je put preko zavojitih cesta kroz šumu doveo do Bio parka Divlje vode gdje smo najprije ručali. Nakon ručka prošetali smo parkom, razgledavali ribogojilište pastrva i upoznavali životinje poput koza, ponija, vijetnamskih svinja i ljama koje su nas oduševile. Osim uživanja u prirodi, učenici su boravak u Parku iskoristili za igru na otvorenom. U Đurđevac smo se vratili u kasnim popodnevnim satima s osmijesima na licu i nezaboravnim uspomenama.

Kristina Peršić

Ostale obavijesti

15. travnja 2024.

Kviz znanja povodom Noći knjige

Povodom ovogodišnje Noći knjige organiziramo školski kviz znanja! Tom prigodom organizirana je i prigodna prodaja otpisanih knjiga po simboličnim cijenama. […]

12. travnja 2024.

Natječaj “Podravina u stihovima”

Objavljujemo 11. Natječaj “Podravina u stihovima” za mlade pjesnike u kojem sudjeluju učenici viših razreda. Svi učenici pišu pjesme na […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas

Saznajte više informacija o isplatama

iTransparentnost

Skip to content