NASLOVNICA / Novosti / Terenska nastava osmih razreda-Brijuni

Terenska nastava osmih razreda-Brijuni

Autor:

19. svibnja 2019.

Sunčanog i vjetrovitog petka,17. svibnja 2019. godine,  učenici osmih razreda u pratnji svojih razrednika Lidije Martinčić (8.a), Arijane Lenardić (8.b),Nataše Mikuš (8.c) i Zorana Vidakovića (8.d) realizirali su terensku nastavu u Istru (Brijuni).

Ciljevi terenske nastave bili su poticanje istraživačkog duha,razvijanje socijalnih kompetencija,upoznavanje s kulturnom baštinom RH,prepoznavanje  vrijednosti prirodnih i kulturnih ljepota naše domovine te spoznavanje novog načina prezentacije navedenih sadržaja.

Polazak na Brijune bio je u 3.00 h ispred škole, autobusom iz Đurđevca u ranim jutarnjim satima. Vozili smo se preko Zagreba i Karlovca kroz Istru do Pule. Po dolasku u Pulu (oko 9:30 sati) učenici su panoramski razgledali grad iz autobusa te je nakon toga uslijedila  kraća šetnja gradom: Arena (ulaz), Herkulova vrata, Slavoluk Sergijevaca, Forum, Augustov hram, gradska vijećnicaitd. gdje su učenici imali kraće slobodno vrijeme za fotografiranje.

Ručali smo u restoranu oko 12:00 sati u Puli. Nakon ručka vozili smo se autobusom do Fažane te dalje u 13:30 sati  brodom do Nacionalnog parka Brijuni. Razgledali smo  otok Veli Brijun u pratnji stručnog vodiča. Razgledali smo  park panoramskim eko vlakićem i pješice: muzej, zbirka prepariranih životinja, arheološko nalazište te zoo vrt na otvorenom: ljame, zebre, antilope i dr.Obišli smo safari park u kojem smo vidjeli razne egzotične i domaće životinje, a potom smo se uputili  u posjet Kokiju, poznatoj brijunskoj atrakciji. U početku Koki se nije htio družiti s nama, ali uz malo dozivanja i  poticanja, ipak je odlučio progovoriti svoje ime. 

Nakon razgledanja već pomalo umorni vratili smo se  brodom u Fažanu gdje smo se ukrcali u autobus i krenuli puni dojmova doma u Đurđevac. U povratku smo se  zaustavili u Burger Kingu (Draganić) gdje su učenici imali obrok po vlastitom odabiru uz doplatu. Dolazak u Đurđevac bio je  u kasnijim noćnim satima oko 00.00h.

Priloženi dokumenti:
998_IMG_20190517_111836-scaled.jpg

Ostale obavijesti

21. rujna 2023.

Zaziv Duha Svetoga za početak školske godine 2023./2024. u Odjelu za učenike s teškoćama u razvoju

U srijedu 20. rujna, djelatnici i učenici naše škole prisustvovali su svetoj misi u župnoj crkvi sv. Jurja u Đurđevcu. […]

20. rujna 2023.

Dječji recital kajkavske poezije

Već drugu godinu zaredom naša učenica iz 4. d razreda, Maja Pecikozić izabrana je za javni nastup u Krapini na […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content