NASLOVNICA / Novosti / Terenska nastava osmaša i sedmaša u Vukovaru

Terenska nastava osmaša i sedmaša u Vukovaru

Autor:

15. listopada 2013.

U petak 11. listopada 2013. godine, 8.a, 7.a i 7.b su u pratnji razrednika Saše Senjana, Darije Car i Tomislava Franjića posjetili herojski grad Vukovar.

Cilj ove terenske nastave je bio učenje o najnovijoj hrvatskoj povijesti i stradanju koje je pretrepio Vukovar od strane srpskog agresora.

Posjetili smo vukovarsku bolnicu gdje smo vidjeli nemoguće uvjete u kojima su liječeni ranjeni branitelji i Vukovarci. Zatim smo posjetili vukovarsku vojarnu.

U franjevačkom samostanu smo od fratara čuli priču o razaranjima samostana i crkve. Nakon toga smo otišli do križa na utoku Vuke u Dunav gdje smo zapalili svijeću. I u zadnjem dijelu naše terenske nastave smo obišli Memorijalno groblje hrvatskih branitelja i Ovčaru gdje smo također zapalili svijeću i pomolili se za sve stradale u Domovinskom ratu. Prije izlaska iz Vukovara kratko smo stali i pogledali Spomen dom hrvatskih branitelja te smo se slikali na tenku i nakon smo krenuli prema Đurđevcu.

Ostale obavijesti

06. prosinca 2023.

STEAM Escape Room u sedmim razredima

U utorak, 5. prosinca 2023., učenike 7.a, 7.b, 7.c i 7.d razreda posjetile su predstavnice Escape Rooma iz Osijeka. Učenici su sudjelovali na […]

06. prosinca 2023.

Sveti Nikola posjetio Odjel za učenike s teškoćama u razvoju

Dana 6.12.2023. godine, Odjele za učenike s teškoćama u razvoju posjetili su Sveti Nikola i Krampus, pomagači Svetog Nikole iz […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content