NASLOVNICA / Novosti / Terenska nastava osmaša i sedmaša u Vukovaru

Terenska nastava osmaša i sedmaša u Vukovaru

Autor:

15. listopada 2013.

U petak 11. listopada 2013. godine, 8.a, 7.a i 7.b su u pratnji razrednika Saše Senjana, Darije Car i Tomislava Franjića posjetili herojski grad Vukovar.

Cilj ove terenske nastave je bio učenje o najnovijoj hrvatskoj povijesti i stradanju koje je pretrepio Vukovar od strane srpskog agresora.

Posjetili smo vukovarsku bolnicu gdje smo vidjeli nemoguće uvjete u kojima su liječeni ranjeni branitelji i Vukovarci. Zatim smo posjetili vukovarsku vojarnu.

U franjevačkom samostanu smo od fratara čuli priču o razaranjima samostana i crkve. Nakon toga smo otišli do križa na utoku Vuke u Dunav gdje smo zapalili svijeću. I u zadnjem dijelu naše terenske nastave smo obišli Memorijalno groblje hrvatskih branitelja i Ovčaru gdje smo također zapalili svijeću i pomolili se za sve stradale u Domovinskom ratu. Prije izlaska iz Vukovara kratko smo stali i pogledali Spomen dom hrvatskih branitelja te smo se slikali na tenku i nakon smo krenuli prema Đurđevcu.

Ostale obavijesti

03. prosinca 2022.

Večer matematike 2022.

U srijedu 30.11.2022. i u četvrtak 1.12.2022. u organizaciji Hrvatskog matematičkog društva i uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja, i […]

30. studenoga 2022.

Predstavljanje ponuda za organizaciju višednevne terenske nastave sedmih razreda u Seget Donji

Na roditeljskom sastanku održanom 29.11.2022. predstavljene su dvije pristigle ponude za organizaciju višednevne terenske nastave sedmih razreda u Seget Donji. […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content