NASLOVNICA / Novosti / Terenska nastava drugih razreda

Terenska nastava drugih razreda

Autor:

23. svibnja 2012.

Učenici 2.a, 2.b i 2.c razreda zajedno sa svojim učiteljicama krenuli su 17. svibnja na terensku nastavu u grad Viroviticu i «Pustaru Višnjica» u Višnjici.

U raspjevanom autobusu brzo smo stigli do našeg prvog odredišta – grada Virovitice. Uvodni dio naše terenske nastave bio je predviđen za kazališnu predstavu «Mudre se stvari uče iz basni». Iz ove poučne predstave zaista smo postali mudriji i nešto novo naučili.

Šetnjom ulicama grada stigli smo do gradskog muzeja u kojemu su nas ljubazne djelatnice upoznale s etnografskom zbirkom i narodnim običajima virovitičkog područja gdje se isprepliću elementi Slavonije i Podravine; od govora preko odijevanja, prehrane, običaja do pjesme i plesa. 

Vrativši se mislima u sadašnjost okrijepili smo se sladoledom i nastavili putovanje na naše posljednje odredište – pustaru i ergelu «Višnjica». Nakon zasluženog ručka krenuli smo u obilazak prekrasnog imanja okruženog stoljetnim perivojem lipa i kestena te parkom borova. Upoznali smo ratarski dio imanja te proizvodnju Batata kojeg smo imali priliku i kušati. Nakon razgledavanja izložbe slika, pravo veselje uslijedilo je vožnjom na četverokotačima i kočijama koje su vozili poniji.

Nakon predivnog uživanja i boravka u prirodi sretno smo se vratili u svoj grad.  

Ostale obavijesti

04. kolovoza 2022.

Javni poziv za obavljanje poslova pomoćnika/ce u nastavi

Objava javnog poziva za obavljanje poslova pomoćnika/ce u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju u Osnovnoj školi Đurđevac u […]

04. kolovoza 2022.

Javni poziv za obavljanje poslova stručnog komunikacijskog posrednika/ce

Objava javnog poziva za obavljanje poslova stručnog komunikacijskog posrednika/ce u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju u Osnovnoj školi […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content