NASLOVNICA / Novosti / Terenska nastava drugih razreda

Terenska nastava drugih razreda

Autor:

06. lipnja 2016.

Nastavnu je godinu najljepše završiti putovanjem na neko čarobno mjesto, uz igru i radost zajedničkog druženja. Tako su i učinili učenici drugih razreda Osnovne škole Grgura Karlovčana i Područnih škola Budrovac , Čepelovac, Mičetinac i Sirova Katalena. Oni su 3. lipnja 2016. otputovali u pratnji svojih učiteljica i učitelja u Ogulin, zavičaj bajki, gdje su posjetili Ivaninu kuću bajke te se upoznali s bogatim stvaralaštvom najslavnije hrvatske spisateljice za djecu, Ivane Brlić – Mažuranić. 

U bajkovitom okružju Ogulina divili su se i Frankopanskom kaštelu i njegovim visokim zidinama, u mašti odlutali kanjonom kroz samo središte grada do Đulinog ponora i spilje Medvedice dok ih je posebno zainteresirala čudesna planina Klek i legende o klečkim vješticama. Odmor su pronašli u Parku kralja Tomislava gdje se nalazi crkva Uzvišenja Sv. Križa nakon čega su nastavili s putovanjem do svog sljedećeg cilja. Uz pjesmu i prijateljsko druženje vrijeme je brzo proteklo. Zaustavili su se u prigradskom naselju Turanj kod Karlovca gdje se nalazi Muzej Domovinskom ratu. Turanj je za Karlovčane simbol pobjede, povratka i novog života na ratom opustošena područja. Razgledali su ostatke objekata oštećenih ratnim djelovanjem u Domovinskom ratu te sredstva borbene tehnike iz zbirke oružja i vojnih vozila Domovinskog rata. Zaželjeli su da se ratna stradanja više nikada ne ponove. Učenici nisu žalili što su toga dana rano ustali i putovali tako daleko, jer su upoznali dio svoje prekrasne domovine te puno naučili. Zaista, na kraju nastavne godine, najljepše ju je završiti ovako krasnom ekskurzijom.

Ostale obavijesti

10. lipnja 2021.

Pero naših učenika… Podravina kroz stihove

Uz Godinu čitanja 2021. nastavljamo s projektima poticanja čitanja i kreativnog izražavanja u našoj školi. U ova teška vremena kad […]

09. lipnja 2021.

Cijepljenje učenika COVID

Obavijest za roditelje učenika od šestog do osmog razreda.

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content