NASLOVNICA / Novosti / Telemach Dan sporta - Plazma Sportske igre mladih

Telemach Dan sporta – Plazma Sportske igre mladih

Autor: Danijel Domišljanović

01. svibnja 2023.

Na terenima Športskog rekreativnog centra Vlado Lešćan – Duspe u Đurđevcu, održan je Telemach Dan sporta – veliki sportsko-edukativni dan. Djeca iz Đurđevca i okolice natjecala se u graničaru i atletici, a najbolje ekipe i najbrži trkači borili su se za plasman na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se sredinom srpnja održati u Rijeci.
Mlade sportaše podržali su gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči, predsjednik gradskog vijeća Željko Lacković, direktor turističke zajednice Mario Fuček i predsjednik Zajednice sportskih udruga Ivan Juričić.
„Pozdravljam Sportske igre mladih što su ponovo u našem gradu. Mi kao Zajednica sportskih udruga brojimo preko 600 sportaša i sportašica, a u tome je najviše djece. Cilj nam je okupljanje mladih i zato je ovaj projekt veoma značajan za našu zajednicu, a posebno za djecu. Zajednica sportskih udruga građa Đurđevca može se pohvaliti s dosta mladih nada, a ulaganje u sport i zdrav život je za nas nešto najbitnije.“ – rekao nam je Ivan Juričić, predsjednik Zajednice sportskih udruga.
“Ponosni smo što je Telemach treću godinu za redom dio ove najveće amaterske sportske manifestacije u Europi. Sport je za nas više od fizičke aktivnosti i rekreacije – uči nas strpljivosti, upornosti i važnosti timskog duha, ali i uvažavanju različitosti, toleranciji i uključivosti. Posebno je to važno za djecu i mlade, koje vidimo kao pokretače promjena i kreatore društva boljih prilika. Upravo zato Telemach želi biti važan akter koji povezuje mlade i sport i tako im pomaže da se izgrađuju, ne samo fizički, već i mentalno. Radujemo se i budućim ovakvim inicijativama stvaranja dobrih životnih navika koje definiraju naše mlade i pripremaju ih za izazovnu budućnost.” – izjavila je Ana Miličević, direktorica marketinga Telemach Hrvatska.
“Sportske igre mladih svjesne svog utjecaja na društvo već 27. godinu kroz igru i sport potiču na druženje, uče o održivom razvoju te potiču djecu i mlade da se razviju u odgovorne pojedince našeg društva. Na Danima sporta želimo da se djeca prvenstveno dobro zabave, postanu još bolji sportaši i ne zaborave na fair play.” – istaknula je Matea Kekez iz Plazma Sportskih igara mladih.
Svečani program Telemach Dana sporta započeo je paljenjem baklje koji su donijeli mladi sportaši predvođeni Linom, popularnim medvjedićem iz Podravke.
Djeca su se natjecala graničaru, u dvije kategorije 2012. godište i mlađi te 2014. godište i mlađi, koji kroz natjecanje miješanih ekipa, dječaka i djevojčica, potiče na druženje i inkluziju, a natjecanje stavlja u drugi plan.
Najspretnija ekipa u graničaru bila je ekipa 4. B u kategoriji 2012. godište i mlađe te ekipa 1.B u kategoriji 2014. godište i mlađi.

Najbrži atletičari iz Koprivnice u kategoriji 2012. godište i mlađi su Josipa Račan u kategoriji djevojčica i Ezel Horvat u kategoriji dječaka. A u kategoriji 2014. godište i mlađi kod djevojčica Mia Pavec, a kod dječaka Fran Kišivan putuju na državnu završnicu u Rijeku.

Ovogodišnji Telemach Dan sporta posjetit će sve županije u Hrvatskoj, i održati ukupno 28 sportsko-edukacijskih evenata. Projekt je koncipiran na temelju sportskih igara, natjecanje stavlja u drugi plan a potiče druženje, toleranciju i inkluziju.
Plazma Sportske igre mladih, najveća su sportsko amaterska manifestacija u Europi, pružaju djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da se natječu u 10 sportskih disciplina (Coca- Cola Cup u nogometu, Tommy turnir u malom nogometu, Kinder turnir u uličnoj košarci, HEP turnir u rukometu, MIS turnir u odbojci, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika).
U 27. sezoni Plazma Sportske igre mladih samo u Hrvatskoj okupit će više od 100.000 djece i mladih.

Ostale obavijesti

19. svibnja 2024.

Područne škole sudjeluju u obilježavanju akcije Svibanj- mjesec zaštite od požara

Manifestacija „Svibanj – mjesec zaštite od požara „ nacionalnog je karaktera i provodi se dugi niz godina.Učenici područnih škola Budrovac, […]

18. svibnja 2024.

Natjecanje u krasnoslovu

Na 11. Natječaju Podravina u stihovima u finale je prošlo 29. autorskih recitala učenika od 5. do 8. r. Učenici […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas

Saznajte više informacija o isplatama

iTransparentnost

Skip to content