NASLOVNICA / Novosti / Tehnički muzej omogućio besplatan izlet za učenike naše škole

Tehnički muzej omogućio besplatan izlet za učenike naše škole

Autor:

18. studenoga 2014.

Tehnički muzej iz Zagreba povodom 60 godina osnutka te ugovaranja sponzorstva s kompanijom RWE, 18. studenog omogućio je za ukupno 50 učenika i učitelja iz Osnovne škole Grgura Karlovčana iz Đurđevca besplatan posjet muzeju te razgledavanje najvećih znamenitosti Grada Zagreba.

Cilj ovih jednodnevnih izleta je popularizacija znanosti i tehnike kroz posjet Tehničkom muzeju te omogućavanje razgledavanja znamenitosti Grada Zagreba, odnosno posjet Kaptolu, Gornjem i Donjem Gradu te Gradecu uz stručno turističko vodstvo. Sponzor cjelokupnog aranžmana je tvrtka RWE, drugi najveći opskrbljivač električnom energijom u Republici Hrvatskoj.

„Učenicima i njihovim učiteljima pokazali smo sve zbirke u muzeju, a svima se najviše svidio Planetarij i demonstracijski kabinet Nikole Tesle u kojem su se pobliže upoznali s najvećim izumima tog svjetskog znanstvenika. Poziv da besplatno posjete Tehnički muzej poslali smo još dvjema osnovnim školama u Koprivnici, pa se nadamo da će se odazvati našem pozivu“, istaknuo je Marijo Zrna, glasnogovornik Tehničkog muzeja.

„Tehnička kultura oduvijek je bila, a posebno danas u suvremenom društvu – uvjet uspješnog odgojno-obrazovnog procesa. Nama je drago da kao tehnološka kompanija možemo doprinijeti afirmaciji i približavanju tehničkih znanosti mlađim generacijama. Zbog toga smo odlučili osigurati posjet Gradu Zagrebu najboljim učenicima iz Osnovne škole Grgura Karlovčana iz Đurđevca. To je temelj našeg društveno odgovornog poslovanja“, istaknuo je Zoran Miliša, predsjednik Uprave RWE Energije.

Ostale obavijesti

06. prosinca 2021.

Projekt Čitamo i zabavljamo se u obitelji

U drugom polugodištu krenut će ostvarivanje projekta Čitamo i zabavljamo se u obitelji, a to je nastavak aktivnosti u Godini […]

04. prosinca 2021.

Školski filantropski klub proveo humanitarnu akciju

Naša škola i Školski filantropski klub Izvor dobrote organizirali su humanitarnu akciju od 29. studenoga do 1. prosinca ove godine. […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content