NASLOVNICA / Novosti / Svjetski tjedan svemira 4.-10. listopada 2018.

Svjetski tjedan svemira 4.-10. listopada 2018.

Autor:

05. listopada 2018.

    Svjetski tjedan svemira obilježava se svake godine od 4. – 10. listopada. Ove godine  radionicama su se  pridružili i učenici Osnovne škole Grgura Karlovčana s nizom provedenih aktivnosti i radionica od 5. do 8. razreda.

     Učenici 5.c razreda na satu geografije crtali su u svoje bilježnice planete Sunčevog sustava,te održali prezentaciju o Mjesecu i mjesečevim fazama te ih prikazali modelom.

Učenici 7.d  razreda na satu fizike održali su prezentaciju o Suncu , o načinima kako iskoristiti energiju Sunca te prikazali model Sunca.

Učenici astronomske grupe  posebno su bili aktivni. Izrađivali su model svemirske letjelice od recikliranih materijala te pročitali članak o solarnoj sondi Parker na Internet stranici  link:  https://www.tportal.hr/tehno/clanak/nasa-salje-sondu-prema-suncu-doci-ce-mu-blize-nego-ijedna-svemirska-letjelica-dosad-20180810/print

Istraživanje svemira bilo  je jako uzbudljivo i kreativno. Učenicima je bio veliki izazov. Radujemo se svim odrađenim radionicama do sada te s  nestrpljenjem čekamo još niz aktivnosti koje smo predvidjeli iz drugih predmeta povodom World Space Week 2018.       

                                                                               Učiteljica,Nataša Mikuš

Izvor: http://www.worldspaceweek.org/

Ostale obavijesti

21. rujna 2023.

Zaziv Duha Svetoga za početak školske godine 2023./2024. u Odjelu za učenike s teškoćama u razvoju

U srijedu 20. rujna, djelatnici i učenici naše škole prisustvovali su svetoj misi u župnoj crkvi sv. Jurja u Đurđevcu. […]

20. rujna 2023.

Dječji recital kajkavske poezije

Već drugu godinu zaredom naša učenica iz 4. d razreda, Maja Pecikozić izabrana je za javni nastup u Krapini na […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content