NASLOVNICA / Produženi boravak / Svjetski dan kravate (18.10.) i Svjetski dan jabuka (20.10.)

Svjetski dan kravate (18.10.) i Svjetski dan jabuka (20.10.)

Autor: Klara Kuštro

20. listopada 2020.

Učenici 2. razreda produženog boravka proveli su zanimljivi ponedjeljak obilježavajući Svjetski dan kravate koji je bio u nedjelju 18.10. Najprije smo pročitali pjesmu o kravati te razgovarali o povijesti kravate i zašto je važno obilježavati Dan kravate. Nakon toga su ispričali nose li njihovi tate kravate, a dječaci su se osvrnuli i na sebe te žele li oni jednog dana nositi kravatu. Da bi dostojno obilježili Dan kravate, učili smo vezati kravatu. Dan ne bi bio poseban da svaki učenik nije flomasterom nacrtao kravatu kakvu bi želio pokloniti tati.

Idući dan nastavili smo s obilježavanjem Svjetskog dana jabuka. Olujom ideja učenici su rekli što ih prvo asocira na spomen jabuke. Zatim smo pročitali tekst „Kako je jabuka dobila svoju zvijezdu“. Dan smo nastavili istraživanjem o nekim svojstvima jabuke. Pitanja na koja nismo znali odgovor su: „Plovi li jabuka?, Što nam pomaže u sprječavanju tamnjenja jabuke?, Koliko jabuka ima sjemenki? te Gdje pronaći zvijezdu koju je jabuka dobila?“. Učenici su uspješno došli do svojih odgovora, a dan smo završili slasnom degustacijom jabuka.

Učiteljica Lidija Tuba i 2.r produženog boravka

Ostale obavijesti

07. rujna 2023.

Početak rada produženog boravka

Poštovani roditelji, obavještavamo Vas da u ponedjeljak, 11. rujna 2023. godine, krećemo s radom u produženom boravku. Rad u produženom boravku odvijat će […]

20. lipnja 2023.

Prvašići u produženom boravku

Kao da je bilo jučer kad su naši prvašići sjeli prvi put u školske klupe, a sad smo stigli do […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content