NASLOVNICA / Novosti / Susreti prijateljstva u Budrovcu

Susreti prijateljstva u Budrovcu

Autor:

27. travnja 2017.

Učenici Područnih škola Budrovac, Čepelovac, Mičetinac i Sirova Katalena sa svojim su učiteljicama Olgom Lazar, Silvijom Topolčić i Martinom Krajcar Baltić te učiteljem Davorom Šokecom 25. travnja 2017. ugostili učenike Područne škole Bakovčica i njihovog učitelja Radovana Kneževića. 

Nakon okupljanja u Područnoj školi Budrovac, učenici su se jedni drugima predstavili, a recitacijama i pjesmama o prijateljstvu i ljubavi svima zaželjeli toplu i srdačnu dobrodošlicu te najavili druženje i učenje kroz izvanučioničku nastavu i igru. Već pomalo nestrpljivi, autobusom su otišli do Đurđevca. Posjetili su Interpretacijski centar Picokijade u utvrdi Stari grad u kojem se na suvremen, interaktivan i multimedijalan način prikazuje povijest grada s posebnim naglaskom na Legendu o Picokima te su u Muzeju Grada Đurđevca razgledali izložbu umjetničkih djela autora Dragutina Bešenića. U pratnji svojih učitelja, mali su putnici otišli i do Etno sela u sklopu Starog grada gdje su uživali u igri s devama Tomicom, Dinom i Đurđicom. Nakon šetnje gradom, posjetili su Đurđevečke peske, pustinju koja je u narodu poznata pod nazivom  "Krvavi peski" i "Hrvatska Sahara". Tamo su učenici naučili da je to je zaštićeno botaničko područje, osebujnog staništa s velikim brojem endemičkih vrsta, jedinstvene flore i faune, te vidljivim oblicima pješčanih dina, odnosno ostatcima "hrvatske Sahare". Kroz igru u pijesku, brzo je prošlo vrijeme za povratak u Budrovac gdje ih je čekala užina i odmor. A odmor im je i trebao kako bi svoj dan mogli nastaviti natjecateljskim igrama. U igri graničara pobijedili su učenici Područne škole Bakovčica, nakon čega su u nogometu posebno uživali dječaci, a djevojčice na ljuljačkama i klackalici. Kroz igru i druženje nisu ni primijetili da je stiglo vrijeme povratka kućama. Prije rastanka, učenici Područne škole Budrovac svima su podijelili ogrlice od glinamola, koje su sami izradili, u znak prijateljstva i želje za ponovnim susretom. A on je već dogovoren za jesen kada će svi posjetiti Bakovčice, njihovu područnu školu i svoje nove prijatelje. S osmijehom i lijepim nadama i željama, završen je još jedan nastavni dan, dan koji će zasigurno svi još dugo pamtiti.

U organizaciji susreta i druženja doprinijela je Osnovna škola Grgura Karlovčana, Turistička zajednica Grada Đurđevca i obitelj Markić iz Budrovca te se ovim putem svima od srca zahvaljujemo. 

Ostale obavijesti

28. studenoga 2023.

“Ruksak pun kulture” u našoj školi – predstava Medo Bedo

Područne škole Budrovac, Čepelovac, Mičetinac, Sirova Katalena i ona za djecu s teškoćama u razvoju su u prošloj godini bile […]

27. studenoga 2023.

Helena Pintar i Franka Martinčić predstavljale našu školu na regionalnom natjecanju Sudoku prvenstva

Dana 25. studenoga 2023., učenice Helena Pintar i Franka Martinčić sudjelovale su na regionalnom natjecanju Sudoku prvenstva za osnovne i […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content