NASLOVNICA / Novosti / Susreti prijateljstva u Bakovčici

Susreti prijateljstva u Bakovčici

Autor:

03. listopada 2017.

Učenici Područnih škola Budrovac, Čepelovac, Mičetinac i Sirova Katalena sa svojim su učiteljima Olgom Lazar, Silvijom Topolčić, Davorom Šokecom i Martinom Krajcar Baltić 28. rujna 2017. posjetili Područnu školu Bakovčica gdje je održana, već tradicionalno, manifestacija „Školsko zvono u Bakovčici“. Susret je to prijateljstva područnih škola kojem su se ove godine priključili i učenici trećeg razreda Osnovne škole Josipa Broza iz Kumrovca sa svojom učiteljicom Marinom.  

Na samom početku, domaćin druženja učitelj Radovan Knežević iz Područne škole Bakovčica, zaželio je svojim gostima srdačnu i toplu dobrodošlicu, nakon čega su se učenici jedni drugima predstavili pjesmom i recitacijama u zajedničkom kulturno-umjetničkom programu. Učenike je pozdravio i Krešimir Grgac, ravnatelj OŠ Braća Radić iz Koprivnice, u čijem se sastavu i nalazi spomenuta škola, Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice, savjetnica Ivona Nakić-Vojnović te brojni drugi uzvanici.

Nakon prigodnog programa slijedio je susret s novinarkom i urednicom na Hrvatskoj radioteleviziji Đurđicom Čočić, voditeljicom projekta „Najljepši školski vrtovi Republike Hrvatske“ te susret i razgovor s gospođom Karmelom Vukov-Colić, novinarkom na HRT-u na temu Kako sam postala novinarka.

Odmor i užina u jednom od najljepših školskih vrtova u sastavu Područne škole Bakovčica osnažili su učenike za aktivnosti koje su slijedile.

Prošetali su centrom grada Koprivnice te razgledali glavni gradski trg i park. Posjetili su tvornicu Podravka i Muzej prehrane Podravka,  gdje su saznali koji su najpoznatiji Podravkini proizvode te povijest ove poznate tvornice. Budući da Podravka ima veliko srce, svakog su svog malog gosta darivali svojim slatkim proizvodima. Na kraju su učenici posjetili Nogometni klub Slaven Belupo gdje su ih dočekali trener i igrači ovog uspješnog nogometnog kluba. U razgovoru s njima, učenici su doznali kako su postali nogometaši te da radom, marljivošću i upornošću mogu postati što god žele. Posjet su završili igrom na nogometnom igralištu i zajedničkim fotografiranjem.

Već pomalo umorni, učenici su se vratili u Područnu školu Bakovčica gdje su nastavni dan završili ručkom i zajedničkom igrom i druženjem.

Učitelji spomenutih područnih škola održavaju zajednička druženja već dugi niz godina, svaki puta u drugoj područnoj školi. Ove su godine zajedno proveli jedan prekrasan, poučan i nezaboravan susret u Područnoj školi Bakovčica i u njihovom najljepšem školskom vrtu u Hrvatskoj. Na tome svima veliko hvala.

Učiteljica Olga Lazar

Ostale obavijesti

21. listopada 2021.

Posjet školskoj knjižnici – u društvu sa slikovnicama

U povodu obilježavanja Godine čitanja 2021., ali i Mjeseca hrvatske knjige, učenici 1. i 3. razreda te 3. odgojna skupina […]

20. listopada 2021.

Svjetski dan kravate u Odjelima za učenike s teškoćama u razvoju

Kravata je jedini hrvatski simbol koji je univerzalno poznat i prepoznatljiv. Dan kravate obilježava se 18. listopada. Tom su prigodom […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content