NASLOVNICA / Novosti / Susret s Velimirom Piškorcem

Susret s Velimirom Piškorcem

Autor:

20. svibnja 2011.

 Otvorene dane škole započeli smo susretom i druženjem uz predavanje gospodina Velimira Piškorca u našoj školskoj knjižnici.

U četvrtak, 19. svibnja u 10.00 sati organizirano je predavanje dr.sc. Velimira Piškorca na temu Njemačke posuđenice u đurđevačkom narječju.

Predavanje dr.sc. Velimira Piškorca na temu Njemačke posuđenice u đurđevačkom narječjubilo je vrlo zanimljivo. Gost je bivši učenik naše škole i već je bio naš gost u projektnim danima prošle godine kao gost u razredu bivšeg 7.a razreda i njihovog razrednika Josipa Konice.

Neki učenici koji su bili prošle godine na druženju zaželjeli su biti i ove godine na njegovom predavanju. Zanimljivo je bilo – rekla je jedna učenica, sad znam značenje nekih riječi u kajkavskom narječju koja imaju poveznicu s germanizmima

Gosti na satu bili su učenici 8.d i 7.d razreda, koji uče njemački jezik u redovnoj nastavi, nekoliko učenica 8.a razreda koje uče njemački kao drugi jezik te učenici izborne nastave njemačkog jezika.

Posjetioci predavanja bili su i neki naši učitelji koji su mu predavali kad je on pohađao osnovnu školu, ali i bivši učitelji naše škole (gospođa Ana Markovica, učiteljica njemačkog jezika i učitelj matematike i pedagog, gospodin Nikola Slavica.)

Pridružili su se i učitelj hrvatskog jezika gospodin Josip Kosnica, učiteljica Nada Slavica te učiteljica Maja Šalamon koja je bila organizator susreta.

Ravnatelj Martin Trepotec gosta je najavio i zaželio mu dobrodošlicu, a knjižničarka Nataša Švaco snimila je i obradila video materijal ovog susreta koji možete pogledati u knjižnici uz izložbu radova i plakata.

Učenici su mu postavili nekoliko pitanja, a članak o susretu izaći će u slijedećem broju Đureka.

Ostale obavijesti

21. rujna 2023.

Zaziv Duha Svetoga za početak školske godine 2023./2024. u Odjelu za učenike s teškoćama u razvoju

U srijedu 20. rujna, djelatnici i učenici naše škole prisustvovali su svetoj misi u župnoj crkvi sv. Jurja u Đurđevcu. […]

20. rujna 2023.

Dječji recital kajkavske poezije

Već drugu godinu zaredom naša učenica iz 4. d razreda, Maja Pecikozić izabrana je za javni nastup u Krapini na […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content