NASLOVNICA / Novosti / Susret s Nadom Mihoković-Kumrić

Susret s Nadom Mihoković-Kumrić

Autor:

22. svibnja 2019.

U Otvorenom tjednu škole, 22. svibnja 2019. organiziran je književni susret s Nadom Mihoković-Kumrić. Susretu su nazočili učenici sedmih i dijela osmih razreda.

„Uvijek IMAMO IZBOR. Barem u željama i snovima, ako nas već nastojanja iznevjere.“ – riječi su današnje gošće,  spisateljice Nade Mihoković-Kumrić.

„Današnji klinci većinom ubijaju vrijeme u kafićima ili surfajući internetom. Klinci pedesetih i šezdesetih godina, kojima sam i sama pripadala (zamislite, danas već prošlog stoljeća!) “surfali” su livadama, poljima, šumama i u živo učili o biljkama, životinjama, čovjekovoj privrženosti zemlji i prirodi. Prvi roman koji vrvi upijenim slikama iz djetinjstva provedenog u mojem (podravskom) zavičaju roman je za mladež Mrazovac.“ – spisateljica Nada Mihoković-Kumrić

Uz niz priča iz djetinjstva, dogodovština i uz opis prvih uspješnih trenutaka pisanja i gostovanja kao četrnaestgodišnjakinja  na radiju, upoznala nas je sa svojim životnim putem u odabiru zanimanja farmaceutskog stručnjaka.

Bilo je zabavno, kreativno, poučno se družiti s njom. Pričala je o ljubavi prema prirodi i ekološkoj osviještenosti. Učenici su naučili i nešto novo. Stol na kojem se izdaju recepti u ljekarni zove se receptura.

Veselimo se ponovnom susretu s književnicom u željnom iščekivanju novog projekta.

Nagrađivana je za dječje priče i igrokaze. Za roman Lastin rep (lektira 7. r.) dobila je nagradu Mato Lovrak za najbolji dječji roman. Uvrštena je i u lektiru za 4. r. – Tko vjeruje u rode još.

Zanimljivost u svijet glazbe, nota i riječi je roman za odrasle  Prilagođeni koji je preveden na engleski jezik pod naslovom The Adjusted, a prema romanu je Jacques Houdek uglazbio stihove i napravio aranžman za pjesmu na engleskom jeziku.

.

Ostale obavijesti

06. listopada 2022.

Grad Đurđevac razveselio učenike predstavom povodom obilježavanja Dječjeg tjedna

U obilježavanje Dječjeg tjedna uključio se i Grad Đurđevac tako da je za sve učenike razredne nastave organizirao predstavu Stepenicama […]

05. listopada 2022.

Učitelj Nikola Mihočka dobitnik je Godišnje nagrade Ministarstva znanosti i obrazovanja

Na temelju Pravilnika o nagrađivanju učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja u osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovima, Povjerenstvo […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content