NASLOVNICA / Novosti / Susret s Božicom Jelušić

Susret s Božicom Jelušić

Autor:

22. svibnja 2019.

Povodom Dana škole i Otvorenog tjedna škole 20. i 21. svibnja do  2019. organizirana su jutarnja druženja s književnicama.Tjedan je na ugodan i opuštajući način otvorila naša književnica i ekologinja Božica Jelušić. 

Dana 20. svibnja Božica Jelušić održala je zanimljiv interaktivni susret s učenicima. Nakon ispričane priče, sa svojim unukom Leo Filipom Kovačićem odglumila je scenu upoznavanja nove slikovnice Pjesko, pješčani dječak

Podarila je učenicima i učiteljima i pjesmu o Pjesku stvorenu kao priprema za druženje s učenicima. Izdavač njene slikovnice je Gradska knjižnica Đurđevac pod pokroviteljstvom Grada Đurđevca.

Naša đurđevačka književnica, dobitnica je brojnih nagrada te iza sebe ima objavljen pozamašan opus naslova, nedavno je inspirirana Đurđevačkim pijescima, podarila najmlađima novog, originalnog lika, malog dječaka Pjeska.

Riječ je o dječjoj knjizi, slikovnici Pjesko – pješčani dječak koju je napravila u suradnji sa koprivničkom slikaricom Gordanom Špoljar-Andrašić. Slikovnica je kreativna i zanimljiva te je zainteresirala maštu brojnih mališana.

– Dječak Pjesko je jednostavan, dobar, običan i mogao bi biti netko vaš. Nema super-moći, ne dolazi iz druge dimenzije, stvoren je na podravskoj zemlji, sljubljen s prirodom, odan svojoj obitelji i blizak drugoj djeci. Izdvaja ga veliko srce, puno plemenitosti i potreba da od malena čini dobra djela. Pozitivan je, ima povjerenja u dobre ishode, sprijateljuje se s moćnim vjetrom, shvativši da ga ne može pobijediti u njegovoj silini i goropadnosti – rekla je Božica Jelušić.

Ostale obavijesti

08. prosinca 2022.

Učenici 8.d razreda osvojili posjet Interpretacijskom centru Muzej bećarac

Učenici 8. d razreda osvojili su besplatan posjet Interpretacijskom centru Muzej bećarca u Pleternici. Rezultat je to prijave na Javni […]

07. prosinca 2022.

Školski medni dan

„Slatko, slađe, najslađe – MED.“ Učenici prvog razreda Osnovne škole Đurđevac obilježili su Školski medni dan koji se svake godine […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content