NASLOVNICA / Novosti / Suradnja s Veleposlanstvom Australije

Suradnja s Veleposlanstvom Australije

Autor: Arijana Lenardić

17. prosinca 2018.

Učenici 8.a i 8.b razreda, polaznici dodatne nastave Engleskog jezika, sudjelovali su na natječaju pod nazivom „Izradi božićni ukras“ za božićno drvce Veleposlanstva Australije u Zagrebu.

Natječaj je bio otvoren od 26. listopada do 2. prosinca 2018., a svrha natječaja bila je motivirati djecu/učenike od 5 do 15 godina da proučavaju kulturu Australije i Hrvatske te izrade božićne ukrase s australskim i hrvatskim motivima.

Učenice Klara Vukres, 8.a te učenice Iva Crnčić, 8.b i Petra Filipović, 8.bistraživale su i proučavale sličnosti i razlike između Australije i Hrvatske te izradile svoje božićne ukrase prema uputama u natječaju.

Na natječaj su pristigla čak 964 božićna ukrasa djece i učenika iz 138 predškolskih ustanova, škola i obrazovnih institucija diljem Hrvatske. Pobjednici su se birali u šest kategorija s obzirom na dob djece, a osvojili su australski ruksak pun raznih iznenađenja.

Naša učenica Iva Crnčić, 8.b ušla je u finale natječaja u kategoriji učenika od 13 do 15 godina. Izradila je klokana s kapom i šalom na hrvatsku šahovnicu, a upotrijebila je tehniku kaširanja i slikanja temperama. Budući da je konkurencija bila jako velika, postigla je zapaženi uspjeh i na tome joj čestitamo!

Pristigli božićni ukrasi već se nalaze na božićnom drvcu Veleposlanstva Australije, a fotografija tako ukrašenog božićnog drvca bit će službena čestitka Veleposlanstva. Dio ukrasa nalazi se i na drvenom božićnom drvcu u Centru Kaptol u Zagrebu.

                    

U veljači 2019. godine učenici 8.a i 8.b, polaznici dodatne nastave iz Engleskog jezika, posjetit će Veleposlanstvo Australije gdje će nam gospođa Dijana Grahovac održati predavanje na izvornom engleskom jeziku o radu Veleposlanstva, ali i o njenom osobnom iskustvu dugogodišnjeg života u Australiji.

Veselimo se posjetu Veleposlanstvu Australije i nadamo se budućoj suradnji!

  učiteljica Arijana Lenardić

Ostale obavijesti

01. veljače 2023.

KAJ SO JELI NAŠI STARI?

U Odjelima za učenike s teškoćama u razvoju, dana 31.1. 2023. održana je prva u nizu kuharskaradionica. Nakon kraćeg istraživanja […]

01. veljače 2023.

Priprema djece za upis u prvi razred

U protekla dva tjedna stručni suradnici škole (psihologinja, logopedinja i pedagog) te ravnatelj škole kroz različite aktivnosti upoznali su buduće […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content