NASLOVNICA / Novosti / Stručni skup u Virju

Stručni skup u Virju

Autor:

12. travnja 2010.

Međužupanijski stručni skup za učitelje razredne nastave u kombiniranim odjelima Koprivničko –  križevačke i Bjelovarsko – bilogorske županije održan je 8. travnja 2010. g. u Osnovnoj školi prof. Franje Viktora Šignjara u Virju, na kojem su bili prikazani i primjeri iz prakse učitelja razredne nastave u kombiniranim odjelima. Između ostalih, svoj primjer iz prakse prezentirali su i učitelji iz Osnovne škole Grgura Karlovčana Đurđevac koji rade u kombiniranim odjelima, učiteljice Olga Lazar iz Područne škole Budrovac i Nada Petrović iz Područne škole Mičetinac te diplomirani učitelj Zoran Vidaković iz Područne škole Sirova Katalena. Oni su pred 90 kolegica i kolega prikazali svoj primjer iz prakse pod naslovom Timski rad.

Budući da su svojim dugogodišnjim timskim radom, zajednički ostvarili niz projekata, terenskih nastava, integriranih nastavnih dana i bezbroj suradnji s vanjskim suradnicima, željeli su svoje bogato radno iskustvopodijeliti s drugim učiteljima kombiniranih odjela.

Nakon prezentacije u Virju, viša savjetnica Šimica Mihaljević, mag. spec. pozvala ih je da svoj rad predstave i na Stručnom skupu za učitelje razredne nastave u kombiniranim odjelima Bjelovarsko – bilogorske i Sisačko – moslavačke županije 9. travnja, 2010. u Osnovnoj školi Garešnica. Ponosni na ukazano povjerenje i kvalitetu svog rada, učitelji su se odazvali pozivu, te su i tamo održali prezentaciju svog timskog rada.

Inače, stručni skup u Virju, počeo je uz pozdravne i uvodne riječi više savjetnice Šimice Mihaljević, mag. spec. i ravnateljice Škole Marice Cik Adaković, prof. nakon čega su učitelji  pratili predavanje prof.  Jadranke Bjelice na temu Komunikacija u odgoju i obrazovanju – učenik – učitelj – roditelj, predavanja prof. dr. sc. Ivana De Zana Okružje kombiniranih razrednih odjela i Didaktičko – metodičke strategije nastave u kombiniranim odjelima, te primjere iz prakse nazočnih učitelja.

Viđeni primjeri iz prakse pokazali su da je rad u kombiniranim odjelima za učitelje prilično zahtjevan i složen, da traži velike pripreme za nastavu, obuhvaća brigu o školskoj zgradi i okolišu te suradnju s lokalnom zajednicom, naglasila je viša savjetnica Mihaljević.

Ostale obavijesti

23. svibnja 2022.

Upis u srednje škole

U Narodnim novinama objavljen je vremenik upisa u srednje škole. U nastavku obavijesti nalazi se vremenik za ljetni upisni rok […]

22. svibnja 2022.

Učenici osmih razreda na terenskoj nastavi u Jasenovcu i Čigoču

Učenici osmih razreda u pratnji razrednika i dviju pomoćnica u nastavi posjetili su 19. svibnja 2022. godine Spomen područje Jasenovac. […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content