NASLOVNICA / Novosti / Stručni skup u Virju

Stručni skup u Virju

Autor:

12. travnja 2010.

Međužupanijski stručni skup za učitelje razredne nastave u kombiniranim odjelima Koprivničko –  križevačke i Bjelovarsko – bilogorske županije održan je 8. travnja 2010. g. u Osnovnoj školi prof. Franje Viktora Šignjara u Virju, na kojem su bili prikazani i primjeri iz prakse učitelja razredne nastave u kombiniranim odjelima. Između ostalih, svoj primjer iz prakse prezentirali su i učitelji iz Osnovne škole Grgura Karlovčana Đurđevac koji rade u kombiniranim odjelima, učiteljice Olga Lazar iz Područne škole Budrovac i Nada Petrović iz Područne škole Mičetinac te diplomirani učitelj Zoran Vidaković iz Područne škole Sirova Katalena. Oni su pred 90 kolegica i kolega prikazali svoj primjer iz prakse pod naslovom Timski rad.

Budući da su svojim dugogodišnjim timskim radom, zajednički ostvarili niz projekata, terenskih nastava, integriranih nastavnih dana i bezbroj suradnji s vanjskim suradnicima, željeli su svoje bogato radno iskustvopodijeliti s drugim učiteljima kombiniranih odjela.

Nakon prezentacije u Virju, viša savjetnica Šimica Mihaljević, mag. spec. pozvala ih je da svoj rad predstave i na Stručnom skupu za učitelje razredne nastave u kombiniranim odjelima Bjelovarsko – bilogorske i Sisačko – moslavačke županije 9. travnja, 2010. u Osnovnoj školi Garešnica. Ponosni na ukazano povjerenje i kvalitetu svog rada, učitelji su se odazvali pozivu, te su i tamo održali prezentaciju svog timskog rada.

Inače, stručni skup u Virju, počeo je uz pozdravne i uvodne riječi više savjetnice Šimice Mihaljević, mag. spec. i ravnateljice Škole Marice Cik Adaković, prof. nakon čega su učitelji  pratili predavanje prof.  Jadranke Bjelice na temu Komunikacija u odgoju i obrazovanju – učenik – učitelj – roditelj, predavanja prof. dr. sc. Ivana De Zana Okružje kombiniranih razrednih odjela i Didaktičko – metodičke strategije nastave u kombiniranim odjelima, te primjere iz prakse nazočnih učitelja.

Viđeni primjeri iz prakse pokazali su da je rad u kombiniranim odjelima za učitelje prilično zahtjevan i složen, da traži velike pripreme za nastavu, obuhvaća brigu o školskoj zgradi i okolišu te suradnju s lokalnom zajednicom, naglasila je viša savjetnica Mihaljević.

Ostale obavijesti

15. listopada 2021.

Osmaši naučili kako pružiti prvu pomoć unesrećenima

Jučer, 14.listopada 2021., našu su školu posjetili djelatnici Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije. Učenicima osmih razreda na zanimljiv su […]

12. listopada 2021.

Sedmaši posjetili Krapinu

U četvrtak, 7. listopada 2021., učenici svih sedmih razreda naše škole bili su na terenskoj nastavi u Krapini. Učenici su […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content