NASLOVNICA / Novosti / STEAM Escape Room u sedmim razredima

STEAM Escape Room u sedmim razredima

Autor: Ana Cenkovčan

06. prosinca 2023.

U utorak, 5. prosinca 2023.učenike 7.a, 7.b, 7.c i 7.d razreda posjetile su predstavnice Escape Rooma iz Osijeka. Učenici su sudjelovali na zanimljivoj radionici Escape Box za škole.

U igri Escape Room zadatak je upotrijebiti svoje vještine, sposobnosti, znanja da biste riješili niz povezanih logičkih problema i uspješno ispunili zadani cilj igre te ju završili u 60 minuta. Mobilni STEAM Escape Box omogućio je učenicima da provjere svoje znanje iz područja hrvatskoga i engleskoga jezika, umjetnosti, matematike, kemije, fizike, biologije i geografije. Svaki je razredni odjel trebao riješiti mozgalice tijekom dva školska sata. Učenici su poslušali motivacijsku priču, podijeljeni su u pet skupina te je svaka skupina dobila svoju kutiju sa zadacima. Rješavali su zagonetke, vagali, računali, razvrstavali otpad, slagali puzzle i tako usustavljivali svoje znanje, razvijali sposobnost rada u timu, kreativnost i divergentno mišljenje, a sve to uz jačanje natjecateljskog duha.

Učenici su zajedno istraživali i otkrivali tragove te na kraju zaključili da uz ovakav pristup nastavi „Učenje nije mučenje“.

Razrednice sedmih razreda

Ostale obavijesti

09. srpnja 2024.

Naša škola treću godinu za redom dobila oznaku Sigurnija škola

U sklopu projekta “Sigurnija škola” u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa naša škola je i u ovoj školskoj godini, trećoj za […]

03. srpnja 2024.

Završna svečanost učenika osmih razreda

U utorak, 2. srpnja 2024. godine, u Domu kulture održana je završna svečanost učenika osmih razreda. Na početku programa nazočne […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas

Saznajte više informacija o isplatama

iTransparentnost

Skip to content