NASLOVNICA / Novosti / Spring alive - predavanje udruge Biom iz Zagreba

Spring alive – predavanje udruge Biom iz Zagreba

Autor: Martina Lovrak Ivanov

18. listopada 2015.

U utorak 13. listopada u 13: 30 minuta održano je  predavanje Spring alive udruge Biom iz Zagreba u učionici prirode naše škole. Ovo predavanje o pticama bilo je prvenstveno namjenjeno ekolozima ali i svim drugim učenicima koje pokazuju interes i ljubav prema pticama. 

Projekt Spring alive je projekt svjetskih razmjera u kojem se djeca u dobi od 8-12 godina potiču raznim načinima na sudjelovanje u promatranju ptica selica koje pristižu u proljeće na gniježđenje. Preko 30 partnerskih udruga Birdlife-a sudjeluje u Spring Alive događanjima diljem Europe, promovirajući zaštitu prirode i ptica među najmlađima. Kampanjom se želi potaknuti cijele obitelji na izlete u prirodu uz promatranje ptica kao primjer zanimljive i privlačne zabave na otvorenom.

Djeca se potiču na korištenje posebno namijenjene Internet stranice na kojoj mogu unijeti svoja opažanja ptica selica, pregledavati rezultate opažanja i dijeliti svoja iskustva s drugima na: www.springalive.net sa kojom su već nekoliko godina upoznati i naši učenici petih i šestih razreda.

Predstavnica udruge Biom iz Zagreba mag. biologije Paula Pocanić Vovk je svojim vrlo zanimljivim predavanjem i ljubaznim odnosom zainteresirala naše ekologe na daljnja istraživanja i zaštitu ptica. 

Želite li više saznati o projektu ili upoznati neke od ptica sa našeg predavanja posjetite stranicu: 

http://www.springalive.net/hr-hr

Ovim predavanjem smo otvorili jednu lijepu suradnju sa udrugom Biom koja će se nastaviti i dalje. 

                                             Učiteljica prirode  Martina Lovrak Ivanov 

Ostale obavijesti

09. srpnja 2024.

Naša škola treću godinu za redom dobila oznaku Sigurnija škola

U sklopu projekta “Sigurnija škola” u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa naša škola je i u ovoj školskoj godini, trećoj za […]

03. srpnja 2024.

Završna svečanost učenika osmih razreda

U utorak, 2. srpnja 2024. godine, u Domu kulture održana je završna svečanost učenika osmih razreda. Na početku programa nazočne […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas

Saznajte više informacija o isplatama

iTransparentnost

Skip to content