NASLOVNICA / Produženi boravak / Slikopriče i kockice pričalice

Slikopriče i kockice pričalice

Autor: Lidija Tuba

30. travnja 2021.

Naši vrijedni prvašići naučili su sva slova abecede i sada mogu stvarati vlastite priče. Zelene slikopriče nastale su tijekom obilježavanja Dana planeta Zemlje. Učenici su iz dječjih časopisa izrezivali ilustracije vezane uz očuvanje okoliša i pomoću njih smislili i napisali slikopriče. Osim pisanja slikopriča, učenici su pomoću digitalnog alata „Superherotar“ stvorili svojeg superjunaka/superjunakinju koji/koja brine za Planet. Zašto je naš Planet tužan, što su dječak i svemirac Zik radili, te kako izgledaju superjunaci i superjunakinje možete pogledati na priloženoj poveznici.

https://read.bookcreator.com/xO0Gc76cLhc9DHNzTDYPOyAlmgy2/jGyU-H1YTHSD2Dz23G7wTQ

Proljetnom potragom za blagom, učenici su istraživali prirodu. Morali su pronaći nešto glatko, nešto što proizvodi zvuk, cvijet žute boje, nešto mekano, nešto što smatraju lijepim, itd. Razvrstavanjem otpada izrezanog iz reklamnih letaka i raznim digitalnim igrama, učenici su ponovili kako pravilno razvrstati otpad. S astronauticom Vinkom upoznali smo Sunčev sustav, a tijekom izrade kopna, mora, neba i svemira veselo smo pjevušili pjesmu „Osam planeta“.

Osim rođendana naše Planete, obilježili smo i rođendan grada Đurđevca. Učenici su izradili kockice pričalice na kojima je glavni lik bio sveti Juraj. Bacanjem kockica nastale su maštovite, čarobne i neobične priče. Crtežom pijetla, pozdravljaju vas veseli prvašići!

učiteljica Klara

Ostale obavijesti

24. lipnja 2022.

Zaplovimo u ljeto

Učenicima produženog boravka, mjesec svibanj i lipanj, bili su ispunjeni raznim aktivnostima. U svibnju su učenici obilježili Majčin dan tako […]

20. lipnja 2022.

Proljeće s 3. i 4. razredima

Proljeće u produženom boravku 3. i 4. razreda proteklo je u znaku raznih projekata i aktivnosti uz koje su se […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content