NASLOVNICA / Novosti / "Slikam te pjesmo, od slavonskoga bećarca, do dalmatinske klape"

“Slikam te pjesmo, od slavonskoga bećarca, do dalmatinske klape”

Autor:

09. lipnja 2014.

Učenice 1.d razreda, Klara Đurišević i Gabrijela Franjić, postigle su zapažen uspjeh na Međunarodnom likovno – literarnom natječaju "Slikam te pjesmo, od slavonskoga bećarca, do dalmatinske klape", koji priređuje Hrvatska kulturna zajednica iz Švicarske.

Na natječaj u Švicarsku pristiglo je nekoliko stotina likovnih radova među kojima je bilo i osam radova učenika 1.d razreda naše škole. Treće mjesto osvojila je Klara Đurišević, a četvrto mjesto Gabrijela Franjić.

U subotu, 7. lipnja 2014. za nagrađene učenike i mentore, u Zagrebu je u hrvatskoj etno kući – Materina priča, Hrvatska kulturna zajednica iz Švicarske upriličila prijem i dodjelu priznanja i slatkih nagrada.

Nakon dodjele priznanja napravili smo izlet po Zagrebu. Između ostalog, posjetili smo Međunarodni ulični festival Cest is d Best gdje smo gledali nastupe uličnih zabavljača. Uživali smo u parku na Zrinjevcu gdje se održavao zabavni program za najmlađe. Tamo smo razgledali festival uličnog slikanja – Pastelizacija pločnika, koji krase i zanimljive slike učenika naše škole, Vite i Maris Popović.

Klari i Gabrijeli još jednom čestitamo!

Ostale obavijesti

20. svibnja 2022.

Završeno državno Natjecanje iz astronomije u našoj školi

Prigodnim kratkim programom, dodjelom zahvalnica svim sudionicima ovogodišnjeg državnog Natjecanja iz astronomije i proglašenjem najuspješnijih mladih astronoma u Hrvatskoj u […]

20. svibnja 2022.

Videosnimka otvorenja državnog Natjecanja iz astronomije

Na dolje navedenoj poveznici možete pogledati videosnimku otvorenja državnog Natjecanja iz astronomije u OŠ Đurđevac https://youtu.be/KmGbSK4YDRo Ovim putem čestitamo svim […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content