NASLOVNICA / Novosti / Školsko zvono u Bakovčici - susreti prijateljstva

Školsko zvono u Bakovčici – susreti prijateljstva

Autor: Nada Petrović

30. rujna 2012.

Školsko zvono u Bakovčici odredilo je početak nastavnog dana i predivnog druženja učenika i njihovih učitelja šest područnih škola: Područne škole Bakovčica, domaćina susreta, te Područnih škola Budrovac, Čepelovac, Mičetinac i Sirova Katalena iz Koprivničko-križevačke županije i Područne škole Lepa Ves iz Krapinsko-zagorske županije.

Učenici i njihovi učitelji okupili su se 28. rujna 2012. u Područnoj školi Bakovčica gdje su ih dočekali učenici škole i njihov učitelj, Radovan Knežević. Svoj nastavni dan započeli su prigodnim programom, uz recitacije, igrokaz i pjesmu. Nastavak rada bio je vrlo bogat i djeci interesantan: novinarka HRT-a, Ana Tomašković s učenicima je razgovarala o tome kako pomoći djeci s teškoćama u razvoju, književnik Mladen Kušec zabavio je djecu čitajući im iz svoje nove knjige Bijela vrana, a novinar HRT-a, Mladen Iličković poučavao je o ekološkom zbrinjavanju otpada. Gospođa Ana Lukčin-Trakoštanec pričala je o proizvodnji dječje hrane u Podravki, a posebno veselje izazvao je dolazak Lina koji je učenicima podijelio podravkine slatke proizvode-marmelade i linolade.

Nakon kratkog odmora i osvježenja, svi učenici, učitelji i ostali gosti uputili su se u Koprivnicu gdje su posjetili tvornicu Podravka i razgledali pogon za proizvodnju marmelada i džemova. Na gradskom stadionu NK Slaven-Belupo dočekao ih je Josip Omrčen-Čeko i govorio o važnosti bavljenja sportom te kako postati sportaš, nakon čega su se učenici poigrali nogometnim loptama.

Slijedio je povratak u Područnu školu Bakovčica na ručak i igru u prekrasnom školskom dvorištu. Nastavni dan završen je podjelom medalja najaktivnijim učenicima i oproštaj uz pjesmu "Kad si sretan" i obećanje da ćemo druženja s novim prijateljima nastaviti.

Hvala našem prijatelju i domaćinu, Područnoj školi Bakovčica i njihovom učitelju Radovanu Kneževiću, na prijateljstvu i gostoprimstvu, a svim ostalim sudionicima susreta na toplini i ljubavi koju smo osjetili i ponijeli u svojim srcima sa sobom.

Ostale obavijesti

04. prosinca 2022.

Regionalno natjecanje Sudoku prvenstva

Dana 26. studenog 2022., učenici Ana Zlatec i Daniel Jadanec sudjelovali su na regionalnom natjecanju Sudoku prvenstva za osnovne i […]

03. prosinca 2022.

Večer matematike 2022.

U srijedu 30.11.2022. i u četvrtak 1.12.2022. u organizaciji Hrvatskog matematičkog društva i uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja, i […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content