NASLOVNICA / Novosti / Školski filantropski klub proveo humanitarnu akciju

Školski filantropski klub proveo humanitarnu akciju

Autor: Antonela Carek

04. prosinca 2021.

Naša škola i Školski filantropski klub Izvor dobrote organizirali su humanitarnu akciju od 29. studenoga do 1. prosinca ove godine. Učenici i njihovi roditelji te učitelji svojim donacijama pomažu potrebitima. Ova je humanitarna akcija organizirana s ciljem pomoći župnim Caritasima u Đurđevcu i Kravarskom. Župa Kravarsko jedna je od župa koja je stradala u potresu. Dio humanitarne pomoći namijenjen župi Kravarsko predan je u petak 3.prosinca 2021.godine župniku vlč. Siniši Blatariću. Donaciju su predali ravnatelj Danijel Domišljanović i pedagog Nikola Vuković uz pomoć JVP Đurđevac koja je svojim kombijem prevezla prikupljene živežne namirnice i higijenske potrepštine. Ovim putem zahvaljujemo na humanitarnoj pomoći i suradnji djelatnicima JVP Đurđevac kao i svim učenicima i roditeljima koji su sudjelovali u ovoj humanitarnoj akciji.

Za župu Kravarsko usmjereno  je oko 60% donacije; tjestenina 100 kom, šećer 60 kg, sol 20 kg, brašno 60 kg, riža 25 kom, vegeta i začini 50 kom, ulje 20 l, palenta-gris 20 kg, juhe u vrećici i kocke za juhu 50 kom, konzerve 100 kom, sredstva za pranje 40 kom, higijenske potrepštine 100 kom, slatkiši 110 kom, hrana za djecu; puding, čokolino 40 kom, ostale potrepštine 50 kom.

Ostatak je usmjeren prema župnom Caritasu Đurđevac s kojim tradicionalno surađujemo u ovo predblagdansko vrijeme.

Opća skupština Ujedinjenih naroda proglasila je 17. prosinca 1985. godine Međunarodnim danom volontera. Od tada se svake godine 5. prosinca obilježava Međunarodni dan dobrovoljnog rada za ekonomski i društveni napredak (engl. International Volunteer Day for Economic and Social Development), odnosno Međunarodni dan volontera. Cilj je sve aktivnosti volontera i njihov dobrovoljni rad učiniti vidljivim na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini, građanima približiti dobrobit i vrijednost volontiranja za društvo, ali i prikazati primjere pojedinaca koji su volontiranje uspjeli uklopiti u svoju svakodnevicu. 

Obilježavanjem Međunarodnog dana volontera podsjećamo kako svaki novi dan donosi priliku da kroz volontiranje pokrenemo promjene u zajednici u kojoj živimo.

                                                                               pedagog Nikola Vuković

Ostale obavijesti

01. srpnja 2022.

Uspjeh učenika na kraju nastavne godine

Na kraju nastavne godine uspjeh učenika naše škole je slijedeći: Ukupan broj učenika na kraju nastavne godine: 656 Redovni program: […]

01. srpnja 2022.

Maturalno putovanje 8. a razreda

Od 15. 6. do 19. 6. 2022. učenici 8. A razreda u pratnji svojeg razrednika Milana Kosa i učitelja Zorana […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content