NASLOVNICA / Novosti / Škola filantrop

Škola filantrop

Autor: Nikola Vuković

15. veljače 2017.

Završio je prvi dio uspješne akcije volontiranja u našoj školi. U tijeku su pripreme za nove akcije u sklopu projekta " Stvaranje filantropijske kulture u Hrvatskoj". Naša škola postala je kandidat za certifikat "Škola filantrop" kojeg dodjeljuje zaklada Zamah iz Zagreba.

Naša škola sudjeluje u  projektu „Stvaranje filantropske kulture u Hrvatskoj“. Projekt je sufinanciran iz EU programa IPA 2012 i od strane Ureda za udruge Vlade RH, a u projektu smo radili s Regionalnom zakladom za lokalni razvoj Zamah. U sklopu projekta smo proveli niz akcija u kojima su učenici, učitelji i roditelji zajedno učili, radili i prikupljali sredstva koja su namijenjena potrebitima. Učenici od prvog do osmog razreda učili su o volontiranju, sami su utrošili svoje slobodno vrijeme za volontiranje. Učenicima su se pridružili i roditelji na radionicama koje su vodile učiteljice. Završetak prvog djela našeg projekta bio je na velikoj školskoj priredbi u prosincu kad su učenici pred prepunom dvoranom pokazali svoje uratke, svoje sposobnosti , a građanstvo su obavijestili o projektnim akcijama koje su proveli od rujna do prosinca. Uspostavili smo izvrsnu suradnju s udomiteljskim obiteljima, Udrugom za zbrinjavanje životinja, Udrugom "Mali princ", Gradskim društvom Crvenog križa, Župnim Caritasom kao i nizom pojedinaca.  Naša je škola provedbom akcije postala jedan o kandidata za certifikat „Škola filantrop“ koji će se u ožujku 2017. dodijeliti u sklopu projekta „Stvaranje filantropske kulture u Hrvatskoj“.

Učenici razredne nastave bili su posebno angažirani u provedbi akcije, a dio njih postaju koordinatori budućih akcija. Kordinator i voditelj projektne akcije za našu školu je pedagog Nikola Vuković.

Ostale obavijesti

26. studenoga 2022.

RADIONICA POVODOM NADOLAZEĆEG BLAGDANA BOŽIĆA

Krajem mjeseca studenoga održana je radionica s roditeljima Prve odgojno obrazovne skupine pod vodstvom učiteljice Matee Melnjak. Radionica je bila […]

26. studenoga 2022.

IZRADA ADVENTSKOG VIJENCA- ODJELI ZA UČENIKE S TEŠKOĆAMA U RAZVOJU

Povodom nadolazećeg blagdana Božića i predbožićnog vremena učenici Druge odgojno obrazovne skupine zajedno sa učiteljicom Emom Jančevec izradili su zajednički […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content