NASLOVNICA / Novosti / Sjajni rezultati naših učenika na Županijskom natjecanju LIK 2019.

Sjajni rezultati naših učenika na Županijskom natjecanju LIK 2019.

Autor:

18. ožujka 2019.

U ponedjeljak 11. ožujka 2019. Osnovna škola Ivana Lackovića Croate Kalinovac bila je domaćin Županijskom natjecanju iz likovne kulture LIK 2019. (Natjecanje-izložba učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna koprivničko-križevačke županije).

Naša učenica, Maris Popović (8.d) osvojila je prvo mjesto.

LIK je već tradicionalno natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna koje organiziraju Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Agencija za odgoj i obrazovanje. Ove su školske godine na županijskom natjecanju Koprivničko – križevačke županije sudjelovali učenici iz 22 osnovne škole sa sedamdeset i četiri rada i učenici iz jedne srednje škole s dva rada.

Ovogodišnja tema natjecanja bila je ekologija i pod tema: ugrožene životinjske vrste moga kraja. Učenici su izražavali vlastite ideje u slikarskoj tehnici kolaža u boji ili računalnoj grafici na zadanu temu – poticaj.

Cilj je za učenike osnovnoškolskog uzrasta bio samostalno oblikovati plakat i razumjeti značenje zaštite ugroženih životinjskih vrsta svoga kraja.

Našu školu je predstavljalo četvero učenika i to Luka Konjarek (7.a), Marta Ređep (7.a), Petra Pintarić (7.a) i Maris Popović (8.d).

Učenica Maris Popović postigla je sjajni rezultat, prema broju bodova od strane prosudbenog povjerenstva plasirala se na prvo mjesto. 

Županijsko prosudbeno povjerenstvo na Državnu razinu uputilo je tri najbolja osnovnoškolska i dva najbolja srednjoškolska rada.

Nagrađeni učenici (OŠ)

1. Maris Popović, 8.razred (OŠ Grgura Karlovčana Đurđevac)

2. Iva Puškaš, 8.razred (OŠ prof. Franje Viktora Šignjara Virje)

3. David Polančec, 8. razred (OŠ "Fran Koncelak" Drnje)

Nagrađeni učenici (SŠ)

1. Hana Belobrk, 4. razred (Gimnazija "Fran Galović" Koprivnica)

2. Lara Vondraček, 4.razred (Gimnazija "Fran Galović" Koprivnica)

Ostale obavijesti

06. listopada 2022.

Grad Đurđevac razveselio učenike predstavom povodom obilježavanja Dječjeg tjedna

U obilježavanje Dječjeg tjedna uključio se i Grad Đurđevac tako da je za sve učenike razredne nastave organizirao predstavu Stepenicama […]

05. listopada 2022.

Učitelj Nikola Mihočka dobitnik je Godišnje nagrade Ministarstva znanosti i obrazovanja

Na temelju Pravilnika o nagrađivanju učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja u osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovima, Povjerenstvo […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content