NASLOVNICA / Novosti / Šesta Mala olimpijada učenika područnih škola

Šesta Mala olimpijada učenika područnih škola

Autor:

14. rujna 2013.

Učenici Područnih škola Budrovac, Čepelovac, Mičetinac i Sirova Katalena sa svojim su učiteljicama Olgom Lazar, Marinom Patačko, Nadom Petrović i Martinom Krajcar Baltić  obilježile, dana 13. rujna 2013., Hrvatski olimpijski dan te Međunarodni dan kulturne baštine kroz niz zajedničkih aktivnosti. 

Okupili su se na pitomome bilogorskome pobrđu u blizini Čepelovca gdje se prostire ladanjsko imanje, danas u vlasništvu obitelji Jelušić-Kranželić, Božice, naše poznate književnice, i supruga joj Đure, kojim dominira gotovo stoljeće i pol staro zdanje – dvor Barnagor.  Dočekala ih je gospođa Jelušić te svojim malim gostima govorila o povijesti Barnagora i pokazala im njegovu unutrašnjost. Učenike je oduševio atelje ARS Barnagor, a u parku pijetlova uživali su tražeći ptičice izrađene od drveta koje se kriju na najneobičnijim mjestima. Učenik Ivan Pajtak iz Mičetinca je najtočnije prebrojio sve ptičice te ga je književnica Božica Jelušić nagradila svojom zbirkom pjesama. Upoznajući Dvor i njegovu povijest, učenici su obilježili Međunarodni dan kulturne baštine te shvatili važnost i potrebu očuvanja kulturno-povijesnih spomenika zavičaja.

Pozdravivši se s gostoljubivom domaćicom, učenici su se uputili do nogometnog igrališta u Čepelovcu gdje su ih dočekali nogometni trener NK Vinogradar Dražen Šemovčan, predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Đurđevca, Jura Tomrlin te roditelji učenika PŠ Čepelovac koji su zajedno s Mjesnim odborom Čepelovac za sve pripremili ukusan i zdrav doručak.

Poslije odmora, pripremili su se za održavanje šeste po redu Male olimpijade učenika područnih škola.

Učenici su se povedeni geslom olimpijskih igara: brže, više, jače, natjecali u tri sportske discipline i postigli sljedeće rezultate:

Učenici prvog razreda skakali su u vrećama. Prvo mjesto osvojili su Anamarija Barberic i Dino Kožar iz PŠ Budrovac. Drugo mjesto osvojili su Paula Markić iz PŠ Budrovac i Ivan Marjanović iz PŠ Sirova Katalena. Treće mjesto osvojio je Leonardo Ban iz PŠ Budrovac.  Medalje i prigodne majice najuspješnijima podijelila je  predsjednica Gradskog vijeća Grada Đurđevca, gospođa Kristina Benko Markovica.

Učenici drugog razreda bacali su lopticu u cilj. Zlatnu medalju osvojili su Vanesa Žilić iz PŠ Čepelovac i Antonio Jušta iz PŠ Mičetinac. Srebrnu medalju osvojili su Ena Pleško iz PŠ Čepelovac i David Zebec iz PŠ Budrovac, a brončanu medalju osvojili su Tena Đukić iz PŠ Budrovac i Karlo Lebinec iz PŠ Čepelovac. Medalje i majice malim olimpijcima podijelila je zamjenica gradonačelnika, gospođa Brankica Kolomaz.

Učenici trećeg razreda skakali su u dalj s mjesta. Prvo mjesto osvojili su Lara Prelec i Karlo Kovač iz PŠ Čepelovac. Drugo mjesto osvojili su Marta Globan iz PŠ Sirova Katalena i Željko Zebec iz PŠ Budrovac, a treće mjesto osvojili su Mateja Škrinjar iz PŠ Čepelovac i Dorijan Augustinović iz PŠ Sirova Katalena. Najuspješnijim natjecateljima medalje i majice podijelila je gospođa Božica Jelušić.

Sretni i uzbuđeni, nagrađeni učenici tješili su svoje prijatelje koji nisu osvojili nagrade riječima: Nije važno pobijediti, već je važno sudjelovati i time pokazali da imaju veliko i toplo srce.

Hvala gospođi Jelušić na gostoprimstvu i poduci, svim vanjskim suradnicima i gostima koji su svojim sudjelovanjem uveličali ovo sportsko natjecanje, svim mamama učenika PŠ Čepelovac i Mjesnom odboru Čepelovac koji su pomagli u organizaciji i provedbi  susreta i mnogim roditeljima, bakama i djedovima koji su došli bodriti svoje mališane.

Ostale obavijesti

09. srpnja 2024.

Naša škola treću godinu za redom dobila oznaku Sigurnija škola

U sklopu projekta “Sigurnija škola” u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa naša škola je i u ovoj školskoj godini, trećoj za […]

03. srpnja 2024.

Završna svečanost učenika osmih razreda

U utorak, 2. srpnja 2024. godine, u Domu kulture održana je završna svečanost učenika osmih razreda. Na početku programa nazočne […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas

Saznajte više informacija o isplatama

iTransparentnost

Skip to content