NASLOVNICA / Novosti / Sedma Mala olimpijada učenika područnih škola

Sedma Mala olimpijada učenika područnih škola

Autor:

20. rujna 2014.

Učenici Područnih škola Budrovac, Čepelovac, Mičetinac i Sirova Katalena sa svojim su učiteljicama Olgom Lazar, Marinom Patačko, Bojanom Bionda i Martinom Krajcar Baltić  obilježili 18. rujna 2014., Hrvatski olimpijski dan kroz niz zajedničkih aktivnosti. 

Okupili su se u Područnoj školi Čepelovac gdje su započeli svoj nastavni dan predavanjem uz PowerPoint prezentaciju o povijesti Olimpijskih igara i olimpijskim sportovima koje je održala učiteljica Marina Patačko, nakon čega su kroz sat likovne kulture crtali olimpijske krugove i baklje s olimpijskim plamenom.

Slijedio je sat prirode i društva na kojem su u posjet došli djelatnik HAK-a Đurđevac, gospodin Pero Krešić i djelatnik Prometne policije, gospodin Marijan Domović . Oni su male učenike poučili o tome kako se sigurno kretati prometnicom  te ih upoznali s opasnostima koje prijete u prometu.

Nakon poučavanja, u pratnji policijskog vozila i uz vijorenje olimpijske zastave, svi su se uputili do nogometnog igrališta u Čepelovcu  gdje su ih dočekali roditelji učenika PŠ Čepelovac koji su zajedno s Mjesnim odborom Čepelovac za sve pripremili ukusan i zdrav doručak nakon čega su se pripremili za održavanje sedme po redu Male olimpijade učenika područnih škola.

Učenici su se povedeni geslom olimpijskih igara: brže, više, jače, natjecali u tri sportske discipline i postigli sljedeće rezultate:

Učenici prvog razreda natjecali su se u brzom trčanju do 20 metara. Prvo mjesto osvojili su Sara Zebec i Matej Šokec iz PŠ Budrovac. Drugo mjesto osvojili su Karmela Lebinec iz PŠ Čepelovac  i Stjepan Miloš iz PŠ Mičetinac. Treće mjesto osvojili su Ana Gavrić i Mihael Zglavnik iz  PŠ Sirove Katalene. 

Učenici drugog razreda skakali su u vrećama. Zlatnu medalju osvojili su Anamarija Barberic i Dino Kožar iz PŠ Budrovac. Srebrnu medalju osvojili su Paula Markić iz PŠ Budrovac i Ivan Marjanović iz PŠ Sirova Katalena, a brončanu medalju osvojio je Saša Škrinjar iz PŠ Čepelovac.

 Učenici trećeg i četvrtog razreda bacali su medicinku od 1 kg u dalj. Najdalje su bacili i osvojili zlatnu medalju Tatjana Miloš iz PŠ Mičetinac  i Karlo Lebinec iz PŠ Čepelovac. Drugo mjesto i srebrnu medalju osvojili su Vanesa Žilić iz PŠ Čepelovac i Ivan Pajtak iz PŠ Mičetinac, a treće mjesto i brončanu medalju osvojili su Ena Pleško iz PŠ Čepelovac i David Zebec iz PŠ Budrovac.

Medalje najuspješnijim učenicima podijelili su gradonačelnik Grada Đurđevca, gospodin Željko Lacković, predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Đurđevca, gospodin Đuro Tomrlin i tajnik Udruge, gospodin Danijel Domišljanović  te predsjednik Mjesnog odbora Čepelovac, gospodin Đuro Prelec kojima se zahvaljujemo što su svojim dolaskom uveličali i podržali aktivnosti područnih škola i  tradicionalno održavanje Male olimpijade učenika područnih škola.

Sretni i uzbuđeni, nagrađeni učenici tješili su svoje prijatelje koji nisu osvojili nagrade riječima: Nije važno pobijediti, već je važno sudjelovati i time pokazali da imaju veliko i toplo srce.

Susret je završen igrom graničari nakon čega su se učenici sa svojim roditeljima, koji su ih došli bodriti, uputili svojim kućama.

Hvala svim vanjskim suradnicima i gostima koji su svojim sudjelovanjem uveličali ovo sportsko natjecanje, svim mamama učenika PŠ Čepelovac koje su pomagale u organizaciji i provedbi  susreta i mnogim roditeljima, bakama i djedovima koji su došli bodriti svoje mališane. 

Ostale obavijesti

27. ožujka 2023.

“Ljubičasti dan”-fotogalerija

Tijekom današnjeg dana učenici naše škole zajedno s učiteljima prigodno su obilježili “Ljubičasti dan” -dan podrške osobama oboljelih od epilepsije. […]

25. ožujka 2023.

Debata u OŠ Molve

U petak, 24.3.2023. učenici naše škole Paola Šestak, Luka i Karlo Sabolić, Mia Robotić i Petra Čeko posjetili su – […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content