NASLOVNICA / Novosti / Sakupljači starih baterija na nagradnom putovanju

Sakupljači starih baterija na nagradnom putovanju

Autor:

12. studenoga 2011.

Nagradu za osvojeno 2. mjesto u sakupljanju starih otpadnih baterija i akumulatora u Republici Hrvatskoj u organizaciji poduzeća Friš iz Križevaca učenici su realizirali 03. listopada 2011. u ponedjeljak. 

To su bili učenici 6.a, 6.c, 7.a i 7.b razreda smješteni u dva autobusa. Prvo smo posjetili obitelj Marijana Šinka iz Miholjanca koji se bavi obradom vune , od pranja, čišćenja sve do izrade predmeta od nje. Ovo ekološko osvještavanje učenika o upotrebi prirodnog materijala dostupnog na našim prostorima a neiskorištenog nas je oduševilo. Gospođa Šinko je svakom učeniku darovala jastučić od prirodne vune. Nakon Miholjanca krenuli smo prema Koprivnici i bazenima Cerine gdje smo se zadržali nekoliko sati. Na povratku smo pogledali film Hachiko:Priča o psu u kinu Velebit koji nas je sve oduševio pričom o jednoj vrlo važnoj osobini a to je vjernost.  

Ove godine naša škola se također uključila u sakupljanje starih otpadnih baterija i akumulatora.  U zadnja dva mjeseca smo sakupili oko 3000 baterijica. Što u težini znači 39 kg baterijica i 162 kg akumulatora.  Čestitam učenicima koji i dalje sudjeluju ali i novim razredima koji su se uključili. To su 5a, 5. b, 5. c, 5.d, 6.a, 6.b., i 6.c.

Učiteljica prirode: Martina Lovrak Ivanov

Ostale obavijesti

01. prosinca 2021.

Šahisti osvojili 2. mjesto na županijskom prvenstvu!

U utorak, 30. studenog 2021. godine, u Svetom Ivanu Žabnu je održano Županijsko prvenstvo osnovnih škola Koprivničko-križevačke županije u šahu. […]

26. studenoga 2021.

NAJAVA: Volonterska akcija

Školski filantropski klub „IZVOR DOBROTE“ Osnovna škola Đurđevac POZIV ZA UKLJUČIVANJE U VOLONTERSKU AKCIJU Poštovani, U sklopu rada Školskog filantropskog […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content