NASLOVNICA / Novosti / Sabirna akcija ¨Solidarnost na djelu 2015.¨

Sabirna akcija ¨Solidarnost na djelu 2015.¨

Autor:

19. listopada 2015.

Gradsko društvo Crvenog križa Đurđevac provelo je 15.10.2015. godine u Đurđevcu 43. sabirnu akciju "Solidarnost na djelu 2015." pod nazivom "Vaš dar za pravu stvar".

U Akciji je sudjelovalo 56 učenika naše škole od petog do osmog razreda, te 6 odraslih članova, volontera Crvenog križa. Akcija se provodi svake godine u mjesecu listopadu na nivou cijele Hrvatske.

Učenici su obilazili stanovnike našega grada i prikupljali dobrovoljne novčane priloge, a građanima su davali simboličan bon. Ukupan novčani dobrovoljni prilog upisivali su u listu na koju se svaki građanin potpisao. Prikupljena novčana sredstva preuzeli su volonteri Gradskog društva Crvenog križa Đurđevac i uplatili na žiro račun. Koordinator između učenika naše škole i volontera Crvenog križa je bila učiteljica Vesna Šijak.

Građani Đurđevca i ovoga su puta pokazali razumijevanje za one koji su u potrebi. Darovali su 465 kg odjeće, 47 pari obuće i 5.154,00 kune.

Zahvaljujemo svima onima koji su darovali, kao i učenicima naše škole koji su odvojili svoje slobodno vrijeme, te po ružnom i  kišovitom vremenu obilazili građane i prikupljali pomoć za one kojima je potrebna.

Sudjelovanjem u ovoj akciji usmjerenoj na dobrobit pojedinca i zajednice učenici su ostvarili jedan dio nastavnog plana i programa Građanskog odgoja i obrazovanja.

Ostale obavijesti

06. prosinca 2023.

STEAM Escape Room u sedmim razredima

U utorak, 5. prosinca 2023., učenike 7.a, 7.b, 7.c i 7.d razreda posjetile su predstavnice Escape Rooma iz Osijeka. Učenici su sudjelovali na […]

06. prosinca 2023.

Sveti Nikola posjetio Odjel za učenike s teškoćama u razvoju

Dana 6.12.2023. godine, Odjele za učenike s teškoćama u razvoju posjetili su Sveti Nikola i Krampus, pomagači Svetog Nikole iz […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content