NASLOVNICA / Događanja i obavijesti - knjižnica / RUKSAK (PUN) KULTURE - KAZALIŠTE

RUKSAK (PUN) KULTURE – KAZALIŠTE

Autor:

18. studenoga 2017.

Danas je ostvaren prvi dio programa Ruksak (pun) kulture u našoj školi koji je organiziralo Ministarstvo kulture. Odigrana je edukativna predstava Tko je to izumio? o hrvatskim izumiteljima i njihovim izumima, a nakon izvedbe održane su dvije radionice na temu izumitelja i njihovih izuma.

Ovom predstavom djeca na zabavan način uče o važnostima hrvatskih izuma. Predstava je uvrštena u program 3. Festivala neovisnih kazališta FEN u Opatiji.

Tekst: Nina Horvat

Režija: Frana Marija Vranković

Igraju: Petar Cvirn i Sanja Milardović

Na radionicama nakon predstave učenici su aktivno sudjelovali u kreativnom stvaranju fabule na osnovu predložaka te su uživljavanjem u uloge izumitelja, njihovih najbližih suradnika i likova iz predstave dramatizirali nove prizore zamišljenog dramskog svijeta. Prepoznavali su dijelove ispričane fabule, imenovali uvod, zaplet, vrhunac i rasplet svake nove priče, mjesto i vrijeme radnje te redoslijed događaja. Raspravljali su o mogućim ishodima njihovih verzija priče i uloge poznatih izumitelja. Cilj ovakvih radionica je razvijanje kazališne kulture, kreativnog i estetskog razvoja djece i mladih te njihova improvizacija i edukacija. Od niza dramskih igri i vježbi učenicima se najviše svidjela igra stvaranja atoma i molekula. Voditeljice radionice bile su Maja Sviben i Nina Horvat koje su bile oduševljene dječjim kreativnim stvaranjem i njihovom opuštenošću. Ovakvi kazališni programi doprinose cjelovitom razvoju osobnosti, iskustvenom učenju i osvještavanju problema s kojim se djeca i mladi susreću; stvaraju pozitivan odnos prema hrvatskoj kulturi i kulturnoj baštini; motiviraju učenike za sudjelovanje u dramskoj aktivnosti i kreativnom stvaralaštvu.

Učenici i djelatnici škole bili su oduševljeni predstavom i radionicama. Izrazili su želju za još takvih kreativnih odgojno-obrazovnih programa u školi.

Ostale obavijesti

19. rujna 2022.

Nacionalni kviz za poticanje čitanja

U Mjesecu hrvatske knjige ove godine posvećenom mladima (Europska godina mladih), provodi se Nacionalni kviz za poticanje čitanja s temom […]

19. rujna 2022.

Glazbeni identitet djece

Razvoj glazbenog ukusa kod djece je važno njegovati. Profesorica dr. sc. Ivana Senjan provodi projekt u Gimnaziji dr. Ivana Kranjčeva […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content