NASLOVNICA / Novosti / Rezultati matematičkog natjecanja Klokan bez granica 2019.

Rezultati matematičkog natjecanja Klokan bez granica 2019.

Autor:

06. svibnja 2019.

Objavljena je rang lista 10% najbolje plasiranih učenika u RH na matematičkom natjecanju „Klokan bez granica 2019“. Od 81 učenika naše škole koji su sudjelovali na natjecanju održanom 21. ožujka 2019. godine u 10% najuspješnijih u RH plasiralo se njih 8. Posebno se pohvaljuje učenica Marina Jendrašić koja je četiri godine za redom među 10% najbolje plasiranih učenika u RH.

U nastavku vijesti pročitajte tko su najuspješniji matematičari naše škole koje su sudjelovali na ovome natjecanju.

Pčelice

Pavao Stanešić, 2.b

Leptirići

Matija Mihočka, 3.d

Jakov Peršić, 3.a

Tin Turbelija, 3.a

Benjamin

Nera Tomrlin, 6.d

Đuro Bušić, 7.b

David Benaković, 7.d

Cadet

Marina Jendrašić, 8.c

Udruga "Klokani bez granica" međunarodnog je karaktera i okuplja predstavnike velikog broja Europskih zemalja. Njezin je cilj popularizirati matematiku i omogućiti širenje osnovne matematičke kulture. Glavna joj je zadaća organizacija natjecanja "Klokan bez granica" koja popularizira matematiku među mladima. Namjera je motivirati učenike da se bave matematikom izvan redovitih školskih programa. Moto natjecanja je: bez selekcije, eliminacije i finala. Natjecanje se organizira svake godine u ožujku, istoga dana, u isto vrijeme, u svim zemljama sudionicama. Sastoji se od 12 zadataka za skupine Pčelica i  Leptirić, odnosno 24 zadatka za sve ostale skupine. Zadaci su raznovrsni i poredani od lakših prema težima. Za svaki je zadatak ponuđeno pet odgovora od kojih je samo jedan ispravan. Natjecanje se samofinancira članarinom sudionika – natjecatelja. Prikupljena se sredstva koriste za organizaciju, pripremu zadataka i simbolične poklone svim natjecateljima, dok 10% najbolje plasiranih učenika u cijeloj Hrvatskoj dobiva i nagradu. 

Ostale obavijesti

21. lipnja 2021.

Uspjeh učenika na kraju nastavne godine

Objavljujemo zbirne podatke o uspjehu učenika na kraju nastavne godine, a potpune podatke objavit ćemo nakon dopunskog rada 30.lipnja 2021.

21. lipnja 2021.

Aktivnosti u Područnoj školi Sirova Katalena tijekom posljednjeg tjedna nastave

Učenici Područne škole Sirova Katalena proveli su posljednji tjedan nastave u igri na otvorenom i ponavljanju nastavnih sadržaja kroz zabavne […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content