NASLOVNICA / Novosti / Reciklasičari za ljepšu našu

Reciklasičari za ljepšu našu

Autor:

08. lipnja 2018.

Zbor Osnovne škole Grgura Karlovčana Đurđevac osvojio je prvu nagradu na natječaju Reciklasičari za ljepšu našu u suradnji s Likovnom grupom škole.  Učenici su najprije izradili zanimljive reciklirane instrumente, a zatim je zbor uvježbao vokalno-instrumentalni glazbeni broj pod nazivom Eko oda radosti uz pratnju melodijskih i ritmičkih udaraljki.

Učenici u zboru: Anamarija Barberic, Mateo Milošević, Iva Antolaš, Gabrijela Franjić, Dorotea Lončar, Nika Mladić, Marija Preradović, Emilija Marić, Laura Kovačević, Ana Kremer, Ema Lovrak, Laura Zvonar i Lea Treščec.

Učenici koji su izrađivali instrumente: Gabriela Domović, Karlo Litvić, Ema Minić, Jana Jaković, Dora Đurišević, Klara Đurišević, Antonija Petrović, Lea Smiljanec, Luka Konjarek, Marta Ređep, Dorotea Bednaić.

Mentori i suradnici na projektu su: Kristina Benko Markovica, Zoran Vidaković i Nataša Švaco.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost  pozvao je sve škole u Republici Hrvatskoj na sudjelovanje u ekološko edukativno-glazbenom natječaju „Reciklasičari za ljepšu našu“, koji se organizirao u suradnji s Ministarstvom zaštite okoliša i energetike. Riječ je bila o izradi glazbenih instrumenata od različitih vrsta otpada: papira, stakla, metala, plastike i ostalog. Natječaj se provodio kao jedna od aktivnosti uspostavljanja cjelovitog sustava gospodarenja otpadom u Hrvatskoj, s ciljem edukacije djece i mladih o važnosti očuvanja prirode, recikliranja i pravilnog postupanja s otpadom.

Cilj je bio potaknuti učenike da kroz kreativno izražavanje otkriju mogućnosti osobnog doprinosa u sprječavanju nepotrebnog stvaranja otpada. Učenici su spoznali vrijednosti koje skrivaju stvari namijenjene za otpad, a uz moto: Stvarajmo glazbu, a ne otpad!  

Natječaj je trajao od 23. 4. 2018. do 28. 5. 2018., a proglašenje pobjednika natječaja objavljeno je na Dan zaštite okoliša 5. 6. 2018.

Više o tome na mrežnim stranicama natječaja:  reciklasicari.zaljepsunasu.hr

Pogledajte naš film na: https://youtu.be/VfrXWEcPmXo

Ostale obavijesti

09. srpnja 2024.

Naša škola treću godinu za redom dobila oznaku Sigurnija škola

U sklopu projekta “Sigurnija škola” u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa naša škola je i u ovoj školskoj godini, trećoj za […]

03. srpnja 2024.

Završna svečanost učenika osmih razreda

U utorak, 2. srpnja 2024. godine, u Domu kulture održana je završna svečanost učenika osmih razreda. Na početku programa nazočne […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas

Saznajte više informacija o isplatama

iTransparentnost

Skip to content