NASLOVNICA / Novosti / Recept za savršeni nastavni dan

Recept za savršeni nastavni dan

Autor:

15. lipnja 2019.

To dobro znaju učenici Područnih škola Budrovac, Čepelovac, Mičetinac i Sirova Katalena. Za početak,  potrebna su djeca i njihove učiteljice Silvija Topolčić, Martina Krajcar Baltić i Olga Lazar te učitelj Davor Šokec. Zatim je potreban divan kasnoproljetni dan i jedan autobus. Puno dobre volje, dječjeg osmijeha, pjesme, igre, sladoleda i priroda. Kada to sve pomiješamo, dobijemo savršeni nastavni dan, a u njemu su uživali spomenuti učenici i njihovi učitelji.

Na put su krenuli u ranim jutarnjim satima, 12. lipnja 2019. iz svojih mjesta stanovanja. Prvi cilj putovanja bili su im Križevci, gdje su u šetnji upoznali središte ovog grada, a zatim posjetili i razgledali Grkokatoličku katedralu gdje im je domaćin bila sestra bazilijanka koja im je pripovijedala o ovoj prekrasnoj katedrali. Put su nastavili do Kalnika, gore smještene u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, gdje su učenici uživali u veličanstvenom pogledu na zelene brežuljke i na Stari grad Veliki Kalnik te uz planinarski dom pronašli odmor i osvježenje u pitkoj izvorskoj vodi. Posjetili su i Osnovnu školu Kalnik i njihov Biblijski vrt mira u kojem su u obliku 20 drvenih skulptura prikazane osobe i događaji iz Starog i Novog zavjeta. Nakon Kalnika, učenici su otputovali na pitome brežuljke krotke Bilogore iznad Bakovčica gdje se smjestilo seljačko domaćinstvo obitelji Nemec nazvano Jastrebov vrh. Ovdje su učenici dobili obilan ručak, a zatim su posjetili zoološki vrt te uživali u šetnji šumom i u druženju i igri sa životinjama i na dječjem igralištu. Već pomalo umorni, u kasnim poslijepodnevnim satima, mali su putnici osvježeni sladoledom te su se uz smijeh i pjesmu uputili svojim domovima.

Želite li i vi imati ovako divan dan, slijedite upute, pogledajte naše slike i krenite. Uvjereni smo da uspjeh neće izostati.

Ostale obavijesti

26. studenoga 2022.

RADIONICA POVODOM NADOLAZEĆEG BLAGDANA BOŽIĆA

Krajem mjeseca studenoga održana je radionica s roditeljima Prve odgojno obrazovne skupine pod vodstvom učiteljice Matee Melnjak. Radionica je bila […]

26. studenoga 2022.

IZRADA ADVENTSKOG VIJENCA- ODJELI ZA UČENIKE S TEŠKOĆAMA U RAZVOJU

Povodom nadolazećeg blagdana Božića i predbožićnog vremena učenici Druge odgojno obrazovne skupine zajedno sa učiteljicom Emom Jančevec izradili su zajednički […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content