NASLOVNICA / Novosti / Recept za savršeni nastavni dan

Recept za savršeni nastavni dan

Autor:

15. lipnja 2019.

To dobro znaju učenici Područnih škola Budrovac, Čepelovac, Mičetinac i Sirova Katalena. Za početak,  potrebna su djeca i njihove učiteljice Silvija Topolčić, Martina Krajcar Baltić i Olga Lazar te učitelj Davor Šokec. Zatim je potreban divan kasnoproljetni dan i jedan autobus. Puno dobre volje, dječjeg osmijeha, pjesme, igre, sladoleda i priroda. Kada to sve pomiješamo, dobijemo savršeni nastavni dan, a u njemu su uživali spomenuti učenici i njihovi učitelji.

Na put su krenuli u ranim jutarnjim satima, 12. lipnja 2019. iz svojih mjesta stanovanja. Prvi cilj putovanja bili su im Križevci, gdje su u šetnji upoznali središte ovog grada, a zatim posjetili i razgledali Grkokatoličku katedralu gdje im je domaćin bila sestra bazilijanka koja im je pripovijedala o ovoj prekrasnoj katedrali. Put su nastavili do Kalnika, gore smještene u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, gdje su učenici uživali u veličanstvenom pogledu na zelene brežuljke i na Stari grad Veliki Kalnik te uz planinarski dom pronašli odmor i osvježenje u pitkoj izvorskoj vodi. Posjetili su i Osnovnu školu Kalnik i njihov Biblijski vrt mira u kojem su u obliku 20 drvenih skulptura prikazane osobe i događaji iz Starog i Novog zavjeta. Nakon Kalnika, učenici su otputovali na pitome brežuljke krotke Bilogore iznad Bakovčica gdje se smjestilo seljačko domaćinstvo obitelji Nemec nazvano Jastrebov vrh. Ovdje su učenici dobili obilan ručak, a zatim su posjetili zoološki vrt te uživali u šetnji šumom i u druženju i igri sa životinjama i na dječjem igralištu. Već pomalo umorni, u kasnim poslijepodnevnim satima, mali su putnici osvježeni sladoledom te su se uz smijeh i pjesmu uputili svojim domovima.

Želite li i vi imati ovako divan dan, slijedite upute, pogledajte naše slike i krenite. Uvjereni smo da uspjeh neće izostati.

Ostale obavijesti

04. prosinca 2023.

Karlu Saboliću uručena diploma za 22. Bijenalnu međunarodnu izložbu dječje umjetnosti Kanagawa, Japan

Hrvatski školski muzej organizirao je svečanu dodjelu diploma autorima nagrađenih radova na 22. Bijenalnoj međunarodnoj izložbi dječje umjetnosti Kanagawa, Japan pozvavši nagrađenog […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content