NASLOVNICA / Novosti / Radovi učenika OŠ Grgura Karlovčana Đurđevac među najboljih dvadeset na natječaju Mala akademija financija

Radovi učenika OŠ Grgura Karlovčana Đurđevac među najboljih dvadeset na natječaju Mala akademija financija

Autor:

15. veljače 2019.

Osamdeset radova učenika osnovne škole pristiglo je na natječaj u sklopu edukativnog projekta Male akademije financija; „Učim i štedim – znam da vrijedim“. Stručni žiri odabrao je deset najboljih radova u svakoj kategoriji (kategoriji 5. i 6. razred te kategoriji 7. i 8. razred). Među odabranim radovima nalaze se radovi učenika naše škole u obje kategorije.

Večernji list, u suradnji s Udrugom društva za upravljanje mirovinskim fondovima, Ekonomskim fakultetom i Ministarstvom obrazovanja, pokrenuo je Malu akademiju financija. Osnovne škole mogle su prijaviti po jedan esej u kategoriji 1 (5. i 6. razred) i/ili u kategoriji 2 (7. i 8. razred). U kategoriji 1 prijavio se tim (Tim Picoki) sastavljen od učenika 5.d i 6.d razreda pod mentorstvom učiteljice Davorke Hrženjak. U kategoriji 2 prijavio se tim (Tim Mali fizičari) učenika 8.c razreda pod mentorstvom učiteljice Nataše Mikuš. Jedina smo škola u Hrvatskoj čiji radovi su odabrani u obje kategorije.

U drugom krugu nagradnog natječaja bit će održane edukativne radionice na kojima će o financijskoj pismenosti, zanimljivim i jednostavnim primjerima, učenike podučavati dvije docentice sa zagrebačkog Ekonomskog fakulteta – Dajana Barbić i Andrea Lučić.

U trećem krugu nagradnog natječaja timovi trebaju poslati svoj rad na temu financijske pismenosti (crtež, fotografija, videofilm, pjesma, strip ili kombinirane tehnike). Pobjednički tim iz svake kategorije osvaja glavnu nagradu, 15.000 kn i tablete za svakog učenika koji je sudjelovao u pobjedničkom timu. Proglašenje pobjednika bit će u svibnju 2019.

Više o Natječaju možete pročitati na poveznici: https://www.vecernji.hr/vijesti/izabrano-dvadeset-najboljih-radova-osnovnoskolaca-u-drugi-krug-idu-ucenici-karlovca-zagreba-novske-iloka-koprivnice-slavonskog-broda-1300811

Ostale obavijesti

21. lipnja 2021.

Uspjeh učenika na kraju nastavne godine

Objavljujemo zbirne podatke o uspjehu učenika na kraju nastavne godine, a potpune podatke objavit ćemo nakon dopunskog rada 30.lipnja 2021.

21. lipnja 2021.

Aktivnosti u Područnoj školi Sirova Katalena tijekom posljednjeg tjedna nastave

Učenici Područne škole Sirova Katalena proveli su posljednji tjedan nastave u igri na otvorenom i ponavljanju nastavnih sadržaja kroz zabavne […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content